zondag 19 mei 2024
27.7 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
5
(1)

Arrestatie na poging seksueel misbruik en diefstal bij bejaarde vrouw

lees ook ...

Verdachten aangehouden voor diefstal van dure parfums in Par...

Op dinsdag 14 mei 2024 heeft de Recherche van Regio Paramaribo drie verdachten aangehouden in verband met de diefstal van dure parfums uit een winkel aan de Wilhelminastraat. De verdachten, geïdentifi...

Een 40-jarige man met de initialen R.W. is aan de Bonistraat door het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) aangehouden. Hij zou op dinsdag 16 april 2024 geprobeerd te hebben de 70-jarige H.B. seksueel te misbruiken en waardevolle goederen van haar te stelen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van deze misdrijven bij het politiebureau Geyersvlijt.

Volgens het verslag van het slachtoffer lag ze op die bewuste ochtend te slapen toen ze plotseling rond 03.45 uur wakker werd gemaakt door de verdachte, die verklaarde dat hij seks wilde. Hij bedreigde haar met een mes en nam haar mobiele telefoon mee.

Toen de dochter van het slachtoffer de kamer binnenkwam, vluchtte de verdachte met de gestolen telefoon en een flatscreen-tv. Hij had de woning betreden door de voordeur te forceren. Kort daarna keerde hij terug, lastigviel de bejaarde vrouw opnieuw en ging er met nog een mobiele telefoon vandoor.

Op 19 april 2024 werd de verdachte positief geïdentificeerd door de dochter van het slachtoffer, waarna de politie werd ingeschakeld. Met assistentie van het RBTP werd de verdachte gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau Geyersvlijt. Bij hem werd een van de gestolen mobiele telefoons aangetroffen en in beslag genomen. De rest van de buit is nog niet teruggevonden.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte in afwachting van verdere onderzoeken door de politie in voorlopige hechtenis genomen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeArrestatie na poging seksueel misbruik en diefstal bij bejaarde vrouw