vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
5
(1)

Aanrijding met beroving

lees ook ...

Jonge vrouw in Suriname niet ontvoerd, politie ontdekt dat h...

Een recent bericht heeft in Suriname voor flink wat opschudding gezorgd. Volgens het bericht zou de 20-jarige jongedame I.S. op zaterdagavond 25 maart 2023 ontvoerd zijn vanaf een adres aan de Helena ...

De politie van het bureau Livorno hield op donderdag 23 februari 2023 de 24-jarige automobilist Marcel V. aan die diezelfde dag een aanrijding veroorzaakte op de kruising van de Martin Luther King- (MLK) en de Latourweg en naderhand ook tot een roversbende bleek te behoren.

Toen de politie agenten onderweg waren naar de locatie troffen zij aan de Paltan Tewarieweg de benadeelde van de aanrijding, de 22-jarige P.G. aan. Hij gaf de politie te kennen dat hij betrokken was bij de aanrijding op eerder vermelde locatie, maar door wilde rijden, aangezien hij in het bezit was van grote geldbedragen en bang was beroofd te zullen worden. Hij kreeg echter bandenpech en kon zijn weg niet verder vervolgen.

Een groep manspersonen die voor een winkel stonden alwaar de aanrijding had plaatsgevonden, liepen naar zijn auto toe en onder bedreiging van een scherp voorwerp is hij door deze manspersonen beroofd van twee Iphones en de grote geldbedragen in SRD, Euro, U$, zijn autobescheiden en rijbewijs. Na de daad verlieten de verdachten de plek in vermoedelijk twee voertuigen.

Samen met de benadeelde koerste de politie naar de MLK-weg waar de benadeelde zijn voertuig had achtergelaten en troffen de auto met schade aan de rechter voorband, rechter koplamp en rechter voorbumper aan. Hierna werd de locatie van de aanrijding aangedaan, alwaar de politie de veroorzaker Marcel in een wit gelakt voertuig aantrof.

Onderzoek wees uit dat P.G. over de MLK-weg reed, komende vanuit de richting van de Toekomstweg en gaande in die van de Beekhuizenweg. De autobestuurder Marcel reed over de Latourweg. Hij kwam vanuit de richting van de Kinkajoestraat, gaande in die van de MLK-weg. Op de kruising van de MLK- en de Latourweg heeft Marcel verzuimd voorrang te verlenen aan het verkeer op de MLK-weg met als gevolg de aanrijding.

Er was slechts sprake van materiële schade en geen van de bestuurders vertoonden teken van dronkenschap. Verder blijkt Marcel niet in het bezit te zijn van een Surinaams rijbewijs en zowel de keuring als de verzekering van het voertuig zijn vervallen.

Op camerabeelden is komen vast te staan dat de automobilist Marcel de aanrijding opzettelijk heeft veroorzaakt. Ook uit feiten en omstandigheden is gebleken dat hij deel uitmaakt van de roversbende die de benadeelde P.G. na de aanrijding hebben beroofd. Hij werd in de boeien geslagen en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Aan de aanhouding van zijn kompanen wordt gewerkt.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte Marcel door de politie in verzekeringgesteld en is zijn voertuig hangende het onderzoek in beslag genomen.
.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrimeAanrijding met beroving