woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

38-jarige man dodelijk geraakt bij schietincident; 75-jarige verdachte aangehouden

lees ook ...

Drie verdachten aangehouden bij wapenhandel nabij Hermitage ...

De verdachten S.W. (19), Ch.W. (24) en A.B. (20) zijn door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) aangehouden na verkregen informatie over een geplande wapenhandel nabij de Hermitage Mall...

Bij een schietincident aan de Verlengde Keizerstraat is de 38-jarige Martin M. dodelijk geraakt. De politie van het bureau Munder en andere politie-eenheden deden na de melding van een schietincident de locatie aan voor onderzoek. Het slachtoffer bleek al te zij n overleden toen de politie op de locatie aan de Dinastraat, op de grens met de Verlengde Keizerstraat, arriveerde.

Buurtbewoners hebben verklaard dat de 75-jarige schutter Franklin C. zich na de daad met het wapen in zijn hand naar zijn woning die zich eveneens in dezelfde straat bevindt. Hij stapte vervolgens in zijn auto en reed weg.

Het vermoeden bestaat dat de verdachte over is gegaan tot het plegen van het feit, aangezien hij de mening is toegedaan dat Martin die een drugsverslaafde was, vaker moet hebben ingebroken in zijn woning.

Het vluchtvoertuig werd aan de hand van de beschrijving kort na het gebeuren door het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) op de kruising van de Fred Derby- en de Burenstraat klemgereden. De autobestuurder tevens verdachte werd direct in de boeien geslagen. Het wapen waarmee het strafbare feit is gepleegd, is nog niet achterhaald.

Franklin ontkent de daad te hebben gepleegd. In het belang van het onderzoek is het voertuig in beslag genomen. Het ontzielde lichaam van Martin is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen, terwijl de verdachte Franklin in
verzekering is gesteld.

De afdeling Kapitale Delicten onderzoekt deze zaak verder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrime38-jarige man dodelijk geraakt bij schietincident; 75-jarige verdachte aangehouden