zaterdag 1 april 2023
30.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

35 mobiele telefoons gestolen; verdachte aangehouden

lees ook ...

Nog twee verdachten aangehouden voor beroving en aanrijding

De politie van Livorno heeft nog twee verdachten aangehouden in verband met een beroving en aanrijding op de kruising van de Martin Luther King- en de Latourweg op donderdag 23 februari 2023. De 38-ja...

De politie heeft op 1 januari vier verdachten aangehouden voor inbraak in een telefoonshop. Drie van ze de 31-jarige V.S, G.S (25) en S.A (34) bleken niet betrokken te zijn geweest bij het strafbare feit, terwijl de 35-jarige S.P. hangende het onderzoek in verzekering is gesteld.

De politie van het bureau Uitvlugt kreeg in de nacht van 31 december 2020 op 1 januari 2021 van het Command Center een melding van een roofoverval bij een telefoonshop in een Mall aan de Lallarookhweg. Verder dat de daders de bewaker hadden overrompeld en gekneveld hadden achtergelaten.

Bij aankomst op de locatie zijn de guard en de eigenaar van de zaak aangetroffen. Volgens verklaring is op beeldmateriaal te zien hoe zes mannen het pand betraden en het metalen rolluik doorknipten, waarna zij zich toegang tot het pand verschaften. De gezichten van de verdachten waren tot hun ogen bedekt. Zij sloegen vervolgens de etalagekast stuk en namen meer dan 35 stuks I-phones met een grote economische waarde weg.

Het voorlopig onderzoek wees uit dat de verdachte S.P contact maakte met V.S en G.S. met het verzoek om twee telefoontoestellen die hij van een neef uit Nederland had gekregen, voor hem te verkopen. V.S. en G.S. die op een bepaald moment niet meer akkoord gingen met de afspraak om de telefoons te verkopen, besloten om de toestellen terug te bezorgen bij S.P.

Vanwege een anonieme tip die de politie bereikte werden vier verdachten, door het RBTP in de kraag gevat. Verder bleek S.A. die ook door de politie was aangehouden onschuldig te zijn. Van de 35 buitgemaakte toestellen zijn slechts twee teruggevonden.

Na te zijn voorgeleid, is S.P. ingesloten, terwijl de drie anderen werden vrijgelaten. Het onderzoek wordt voortgezet door Recherche Paramaribo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrime35 mobiele telefoons gestolen; verdachte aangehouden