donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
5
(2)

35-jarige vrouw vast voor diefstal groot geldbedrag bij bank

lees ook ...

Lijk 66-jarige man geïdentificeerd

Het ontzielde lichaam van de 66-jarige man dat zaterdag in verre staat van ontbinding werd aangetroffen is van Moenoe Moebarak. Dit lijk werd ontdekt in zijn woning aan de Steenbokstraat.  De polit...

De 35-jarige Dionne W. is door afdeling Fraude van de politie aangehouden. Zij zou zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal van een groot geldbedrag van een bankinstelling. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat door een administratieve fout dit groot geldbedrag op de rekening van de verdachte Dionne, die ook cliënt is van bedoelde financiële instelling, is gestort. Het geld heeft de vrouw systematisch van haar rekening gehaald door steeds het maximum te pinnen.

Daarnaast heeft de verdachte ook giraal bedragen naar rekeningen van familieleden en kennissen bij andere bankinstellingen overgemaakt. De vrouw is na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) door de politie in verzekering gesteld. Het is niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen in deze zaak zullen worden verricht.

In een soortgelijke zaak is in de maand oktober 2021 de 41-jarige Anastacia B. aangehouden en en na overleg met het OM in verzekering gesteld. Deze vrouw zag kans om een groot geldbedrag in SRD, zijnde de Covid-19 steun, dat eveneens door een fout per abuis op haar rekening was gestort te lichten. Met dit geld heeft zij onder meer via het pos-systeem luxe artikelen zoals tablets, mobiele telefoontoestellen en gouden sieraden aangeschaft.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrime35-jarige vrouw vast voor diefstal groot geldbedrag bij bank