dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

29-jarige man in Suriname aangehouden voor mensensmokkel

lees ook ...

Verdachte M.D. aangehouden voor huiselijk geweld in Nickerie...

Op dinsdag 20 februari 2024 heeft de politie van het bureau Nieuw-Nickerie de verdachte M.D. gearresteerd vanwege herhaaldelijke overtreding van een beschermingsbevel. M.D. bezocht het woonadres van z...

In Suriname is op 26 januari de 29-jarige Fu H. aangehouden voor mensensmokkel. Er werd door leden van afdeling Trafficking in Persons (TIP) bijgestaan door het Arrestatie Team (AT) op een adres in Paramaribo-Noord een inval gepleegd. Bij deze actie zijn er drie vreemdelingen in de woning aangetroffen. Het drietal werd voor verhoor afgevoerd naar de afdeling TIP.

Naderhand meldden nog drie vrouwen zich op de afdeling aan. Uit het onderzoek is gebleken, dat al deze vrouwelijke vreemdelingen via illegale wegen het land zijn binnengekomen. De politie kreeg informatie, dat er op dat adres vrouwen werden opgehouden die in de sekshandel actief zijn. Verder is aan de politie doorgegeven dat deze vreemdelingen onder leiding van de verdachte Fu hun werkzaamheden verrichtten, nadat hij had gezorgd voor cliënten van het mannelijk geslacht.

De verdachte heeft tijdens zijn verhoor toegegeven verdiensten te halen uit de sekswerkzaamheden van deze vreemdelingen. De helft van het verdiende bedrag moest aan hem worden afgestaan.

De 29-jarige man is na afstemming met het Openbaar Ministerie voor mensensmokkel in verzekering gesteld. Aan de vreemdelingen werd het aanmeldplicht opgelegd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrime29-jarige man in Suriname aangehouden voor mensensmokkel