woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
5
(2)

23 jarige perst vrouwen af met naaktfotos

lees ook ...

17-jarige jongen mishandelt buurmeisje

De verdachte B.M. alias Nasilio (17) is op dinsdag 26 september 2023 door de politie van het bureau Latour in de kraag gevat ter zake zware mishandeling. B.M. wordt ervan verdacht zich in de middag va...

Een vrouwspersoon deed op maandag 29 mei 2023 in het district Nickerie  aangifte tegen de 23-jarige verdachte W.S. van oplichting, afpersing, belaging en pornografie, op de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname.

Uit het onderzoek van de politie is komen vast te staan dat W.S. via Facebook vriendschapsverzoeken had gestuurd voor verschillende dames. Op een gegeven moment ontstond er een vertrouwensband tussen W.S. en de dames waarbij deze hen vroeg om foto’s en video’s met naakte afbeeldingen van zichzelf naar hem op te sturen. Zijn verzoek werd steeds ingewilligd en na enige tijd hield hij deze vrouwspersonen voor, dat de foto’s en video’s waren uitgelekt.

Verder gaf hij de vrouwen aan dat hij iemand kende die de foto’s en video’s tegen betaling zou kunnen verwijderen. De verdachte deed zich voor als de verwijderaar en maakte een andere account daarvoor. Zo stuurden de dames via een Suribet account geld voor hem, waardoor W.S. de geldbedragen kon uitcashen.

Deze handelingen van de verdachte deden zich vanaf de maand november 2022 voor en de verdachte op deze manier zijn geld. Eén van de slachtoffers die naar aanleiding hiervan met zelfmoord plannen liep, moedigde zichzelf aan en deed aangifte tegen W.S. die uiteindelijk na zeven maanden, door de politie werd opgepakt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. De afdeling Kapitale Delicten roept jonge vrouwen op, die op soort gelijke manier geld hebben overgemaakt voor iemand, om zich in verbinding te stellen met de eerder vermelde afdeling die te bereiken is op de telefoonnummers 403645 – 402736 voor het doen van aangifte.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrime23 jarige perst vrouwen af met naaktfotos