zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
5
(2)

13-jarige jongen mishandelt broertje om SRD 50

lees ook ...

15 medewerkers gewapende machten in verzekering gesteld

Het Openbaar Ministerie is op 27 maart jongstleden ertoe overgegaan ruim vijftien medewerkers, tewerkgesteld bij het Korps Politie Suriname, het Korps Penitentiaire ambtenaren en de Beveiliging en Bij...

De politie van het bureau Geyersvlijt kreeg op 29 juli van het Command Center een melding dat er vermoedelijk aan de Asaridraaistraat een mishandeling had plaatsgevonden. De wetsdienaren begaven zich voor onderzoek naar het adres en troffen een buurtbewoner aan. Zij verklaarde aan de politie dat zij haar buurjongen hoorde gillen. Aangezien de ouders niet thuis waren, ging zij op het gegil af.

Ze zag haar buurjongen B. van ongeveer tien jaar oud met een gezwollen rechteroog en bebloede neus. De jongen gaf haar te kennen dat zijn 13-jarige broer J.J. hem had geslagen. Het motief ligt in het feit dat de twee broers eerder op die dag naar de winkel waren geweest, waarbij B. een SRD 50 had gevonden.

Er werd toen afgesproken dat B. na het geld te hebben gewisseld zijn broer J.J. SRD 20 zou geven. B. hield zich niet aan zijn afspraak en gaf zijn broer slechts SRD 10. Dit viel niet in goede aarde bij J.J., waardoor er een woordenwisseling ontstond tussen de twee jongens die uitmondde in een handgemeen.

Per eigen gelegenheid assisteerde de buurvrouw het slachtoffer B. naar de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling is B. doorverwezen naar de KNO-arts; de oogarts en de neuschirurgie.

De verdachte J.J. die op zijn woonadres werd aangehouden is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Vanwege zijn jeugdige leeftijd is hij ondergebracht in het Jeugddoorgangscentrum te Opa Doeli. De afdeling Jeugdzaken is belast met het verder onderzoek van deze zaak.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Crime

meer Crime nieuws »

meest gelezen

HomeCrime13-jarige jongen mishandelt broertje om SRD 50