zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
3.1
(9)

ZONEN van SLAVENDRIJVERS moeten OPROTTEN!

lees ook ...

Door afwezigheid van Bouterse komt de bromtjie jarie gedacht...

De Surinaamse samenleving is broos en kan geen etnische spanning gebruiken. Ontwikkeling van Suriname kan niet zonder goede samenhang en eenheid onder het volk. Dat deze regering – Santokhi, Brunswij...

Premier Rutte van het koninkrijk der Nederlanden heeft gezegd dat er niet zal worden betaald voor het slavernijverleden in Suriname evenals de fractievoorzitter van de politieke partij CDA. Waarom zijn de plantage eigenaren  dan wel vergoed toen de slavernij werd afgeschaft en de vrijgekomen slaven niet?

Wat doen Vicepremier Kaag en Minister Weerwind dan trouwens hier als ze niet willen betalen voor de slavernij? Ze moeten gewoon opzouten, oprotten! We hoeven niet kostte wat het kost de lieve vrede te bewaren met Nederland. Zijn ze nou helemaal bedonderd? Zijn ze gek geworden? Wij hebben ze rijk gemaakt! Wij hebben honderden jaren gratis hard gewerkt onder martelingen om nu zo een grote smoel te krijgen? Opzouten moeten ze. Ze willen komen praten over landszaken en over rechtszaken. Stel je voor!

Rutte, Kaag en landverrader Weerwind kunnen niet over recht praten als zij hun vieze vuile stinkende gore bedorven verleden niet opruimen. Opdonderen moeten die gasten. Als de Nederlandse regering zich niet ervoor schaamt om nog steeds even slecht te zijn als hun voorouders, dan moeten die stinkende kaassmoelen, die ongewassen wezens, die bedorven uien, laag bij de gronds schuim der aarde, rattenstaarten, vuile smiechten, hier niet meer komen.

Die opgelapte vieze zeerovers zoals Piet Hein; ja Piet Hein zijn naam is klein, zijn wandaden waren groot, hij had veroverd een land zo groot; mensen vertrapt en verkracht, misbruikt, hun menselijkheid ontnomen. Mark Rutte zijn naam is klein, zijn daden nog kleiner, schandelijk zijn gedrag; een oneer voor zijn volk; his name a mark for generations, his rutlesness widely known. Rutte go home! Shame on you, you are a stupid clown!

We willen het geld wél hebben, maar wij gaan er níet voor kruipen. Jullie voorouders waren misdadigers en jullie moeten nu betalen en niet zo een grote bek opzetten. Als jullie niet willen betalen, dan gewoon lekker opzouten. Niet hier komen leuteren over onze staatszaken. het gaat jullie geen moer aan. Jullie behoorden nederig te zijn door het gruwelijke verleden van jullie voorouders.

Maar wij zien jullie hoogmoed. Ondanks een vreselijk ondenkbaar smerig, schandelijk en ongelovelijk wreed verleden(de wreedheid die jullie voorvaderen hadden geperfectioneerd in hun koloniën), willen jullie nog komen praten híer, over onze zaken. Het is genoeg. Wij hebben onze buik vol van jullie. We zijn jullie zat. Jullie maken ons misselijk, jullie harteloze, schaamteloze, eerloze, gewetenloze, zielloze wezens!

Bovenstaande is het braaksel van alle smerigheid die jullie indruk bij ons heeft achtergelaten en dat ons ook al ziek liet worden meer dan honderdzestig jaar geleden, maar jullie hebben door de jaren heen jullie walgelijke smerige ziel niet opgeruimd. jullie smerige stinkende bedorven inborst is weer eens naar buiten gekomen en wij zijn er strontziek van.

 

Trish

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

34 REACTIES

34 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnZONEN van SLAVENDRIJVERS moeten OPROTTEN!