zaterdag 25 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
4
(2)

Zijn Mark and Chan Zielsverwanten?

lees ook ...

Oproep en uitdaging aan VHP,Santokhi,VHPMedia commissie en d...

Santokhi maakt zich klaar voor een tweede termijn. Op zaterdag 25 mei 2024 gaat hij aftrappen met zijn campagne met als rode draad “geef mij een tweede termijn, laat mij mijn klus” afmaken. Dat Santo...

President Santokhi heeft bilaterale gesprekken gevoerd met zijn Nederlands  spiegelbeeld Premier Mark Rutte. Hierbij werd duidelijk gemaakt dat zij de bilaterale gesprekken en misschien hulp, een voortzetting wilden laten zijn van de slavernij excuses die niet zijn geaccepteerd door de nazaten van de slaven. Denkt premier Rutte soms dat hij met zijn Hollandse gezicht ons hier komt beledigen en de baas komt spelen?

Santokhi en Rutte moeten geen enkel bilateraal gesprek ophangen aan gemaakte excuses. Santokhi is geen nazaat van slaven en de excuses zijn niet geaccepteerd, omdat wij van te voren hadden aangegeven ze niet op 19 december 2022, maar op 01 julie 2023 hadden gewild. Rutte heeft al laten zien dat hij geen drup spijt heeft, dus de excuses hoeven helemaal niet meer. Als het eens zover komt dat Nederland veroordeeld wordt ons te betalen voor de misdaden tegen de menselijkheid gepleegd tussen het jaar 1500 en 1863, dan is dat ons genoeg. Excuses zijn niet nodig als je geen spijt hebt van de misdaden van jouw voorouders tegen de menselijkheid, want geen spijt hebben geeft op zijn minst aan dat je wat van hun genen geërfd hebt. We gaan er geen naam aan ophangen, maar mooi is het niet.

Ook hebben bilaterale gesprekken tussen de Surinaamse en de Nederlandse regering  niets te maken met het slavernij verleden, noch hebben zij iets te maken met eer en herstel van wat dan ook. Wat denkt Rutte eigenlijk? Dat wij armoe lijden? Ja, er is veel armoede in Suriname, maar wij zijn feitelijk zo rijk, dat de vreselijke armoe nooit lang duurt. De armoede komt door slecht beleid, onvoldoende export en grove diefstal van de leidinggevenden in het land. Anderzijds is de vreselijke armoe ook weer snel opgelost in enkele jaren, onder andere door onze bodemschatten. Mark & Chan zijn als twee Marchands die over alles, ook menselijke waarden marchanderen. Ze zijn van het zelfde laken een pak en uit hetzelfde hout gesneden.

Zou dan die Nederlandse Premier Rutte die geen drup spijt heeft van de Nederlandse misdaden tegen de menselijkheid, ook maar een drup om Suriname geven als wij niet een land hadden met goud, olie, land en noem maar op? We kunnen het antwoord hierop elk zelf wel invullen.

Premier Mark Rutte houdt alleen zichzelf voor de gek als hij denkt met een karaktertweeling, die geen nazaat van slaven is, bilaterale gesprekken op te kunnen hangen aan niet-geaccepteerde excuses voor het slavernijverleden. Dat ze het gauw met elkaar eens zijn, geeft alleen maar aan, dat ze als twee druppels water op elkaar lijken.

 

Trish

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnZijn Mark and Chan Zielsverwanten?