dinsdag 26 september 2023
27.8 C
Paramaribo
20.3 C
Amsterdam
3.6
(10)

Wnd President Brunswijk tekende ontslagresolutie, niet VP Brunswijk

lees ook ...

Quo vadis, Suriname?

Jennifer van Dijk-Silos alludeert op een mogelijke burgeroorlog “Zij (JvDS) noemt de uitspraak van de Krijgsraad in het 8 decemberstrafproces, diverse malen een climax. Burgers vertrouwen rech...

De vicepresident van Suriname had eerder deze maand gezegd niet op de hoogte te zijn van het ontslag van de politie onderinspecteurs Hellings en Gentle. Dat hij niet op de hoogte zou zijn van het ontslag bracht wat verwarring met zich mee.

De president was in het buitenland, maar misschien was het wel een gezamenlijk besluit van Brunswijk en Santokhi en heeft Brunswijk het vuile werk op zich genomen. Nog iets anders. Brunswijk heeft gezegd dat hij niets van het ontslag van Gentle en Hellings afwist. Liegt hij of heeft men zijn handtekening nagemaakt? Wij hebben veel om over na te denken.

Eén ding weten wij: het verschil tussen President Santokhi en  Vp Brunswijk is dat de president gewoonlijk als een olifant door een porceleinkast loopt. Hij is corrupt en ‘crooked’ en weet dat niet eens te verbergen. Hij wordt door Surinamers in Nederland weggejaagd en vies en vuil uitgescholden en door een Surinaamse journalist daar grondig op zijn nummer gezet; feitelijk gekleineerd. In het inheemse dorp Powakka is hij ook uitgescholden en weggejaagd. Brunswijk kan toch wel iets beter zijn persoonlijke hachje beschermen. Brunswijk helpt hier en daar arme en zieke mensen, waardoor hij een soort vaderfiguur wordt voor de ‘simpleminded’ en hij houdt ook graag alle lijntjes open, maakt ook niet makkelijk ergens ruzie en deuren sluit hij al helemaal niet, ook al is hij zo corrupt dat hij onder andere geen belasting betaald over zijn  goudconcessies.

Op de zeer druk bezochte bijeenkomst van de Bond van het KPS voor het Assemblee gebouw gisteren, waren bondsvoorzitter Mielando Atompai en Sergio Gentle het er niet met elkaar over eens wie voor het ontslag had gezorgd. Atompai scheen te denken dat het Santokhi en dus de VHP was, maar Gentle beet hem toe: “Brunswijk teken a k’ka stuk.

Brunswijk had eerder gezegd dat Santokhi de stukken had getekend. Of Brunswijk bedoelde met de woorden dat ‘de president had getekend’, dat waarnemend president Brunswijk de stukken had getekend, omdat Santokhi in het buitenland was op dat moment en dat dus niet Brunswijk, de Vicepresident het had gedaan.

Dit simpele, gestoorde één/twee spelletje dat er met de Surinaamse bevolking wordt gespeeld is weer een een stapje verder in het proces van het gekkenhuis dat dit kabinet van Suriname probeert te maken. Als het werkelijk zo is dat men ons wil wijsmaken dat niet VP Brunswijk, maar waarnemend President Brunswijk de ontslagresoluties heeft getekend, is het afgelopen met ons; un klari! Want dan zien en behandelen zij de bevolking als een groep randdebielen.

Dat deze door ons hooggeplaatste sociopaten ons als randdebielen zien, kunnen wij merken aan de laatste openlijke grote voor de gekhouderij en diefstal: de termijndepositos. Ze zijn zo ver gegaan om ons openlijk in ons gezicht te zeggen dat de banken en verzekeringsmaatschappijen(en misschien wel personen) een heleboel miljoenen gratis SRD’s (90 procent rente) krijgen. (zodat zij: de banken en de overheid en de dieven van de overheidsinkomsten, de koersverhogingen niet hoeven te voelen.)

Do du, do du, ‘te Sranan o tron Sri Lanka’ en de president per helicopter moet vluchten uit het land!

Victoria

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnWnd President Brunswijk tekende ontslagresolutie, niet VP Brunswijk