zondag 14 april 2024
24.7 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

Wet geslagen voor naturalisatie vreemdelingen / Er is toch al een wet?

lees ook ...

Consument en producent betalen oneigenlijke kosten bij EBS  ...

Het verhogen van de stroomtarieven door het Energie Bedrijf Suriname houdt de gehele samenleving  al weken bezig. De huishoudelijke tarieven gaan op termijn minimaal tweemaal omhoog. De  Midden- en Kl...

De Nationale assemblee van Suriname heeft op 06 december een vergadering gehouden waarin er een wet is aangenomen, zoals duidelijk werd uit het verslag, voor de naturalisatie van 54 vreemdelingen en dat is vreemd, want er is toch al een wet?

Het vreemde hieraan is dat naar wij weten er op dat stuk al een wet bestaat, want hoe zouden anders de afgelopen jaren dan honderden, nee duizenden vreemdelingen genaturaliseerd zijn? Nu weten wij dat er in een wet betreffende naturalisatie, voorwaarden zijn aangebracht waaronder een vreemdeling genaturaliseerd mag worden. Hij/Zij moet bijvoorbeeld minstens enkele jaren in het land verblijven, hij/zij moet op legale wijze in het eigen onderhoud kunnen voorzien. Dit zijn voorbeelden. Er kunnen nog heel wat andere vereisten zijn die in place moeten zijn voordat een vreemdeling genaturaliseerd wordt.

Bovenstaande is nu het zorgpunt. Aan welke van de vereisten hebben de 54 vreemdelingen niet voldaan dat er speciaal voor hen een wet moest worden geslagen op 06 december, zodat zij genaturaliseerd konden worden, want er is al een wet in werking. Zijn de vreemdelingen net aangekomen misschien of hebben ze geen inkomsten om in hun levensonderhoud te voorzien? En als zij niet aan de voorwaarden voldeden, waarom moesten zij dan persé genaturaliseerd worden.

Dit moet de bevolking weten, ook al is het de ….tigste keer dat het gebeurt en weten wij het niet altijd. Het is toch ook bekend dat er behalve duizenden Haitianen in de lockdown, ook Indiers hier naartoe zijn gebracht waarvan een deel van hen in de Datrakondrestraat in de Kasabaoloweg werden afgezet en verbleven. Ook waren er eerder Indiers hier aangekomen en werd ons gezegd door de autoriteiten dat er een  ‘filmploeg’ uit India hier was, wat gewoon een vette leugen was. Het waren gewoon personen die moesten stemmen voor de VHP of in elk geval immigranten.

We moeten weten dat deze regering ons volk verkoopt of zo je wilt verdeeld. Mensen die geen eenheid kennen, kunnen geen eenheid brengen. Het is spijtig dat de VHP zo een verschrikkelijk slecht voorbeeld geeft, juist nu de zwarte bevolking bijna massaal op hen gestemd heeft. Het is alsof ze het eng vinden om vertrouwd te worden en wringen zich in de meest afschuwelijke bochten om verafschuwd te worden.

Neen VHP, ABOP niet uitgesloten wat corruptie betreft, maar de VHP doet vanaf ze aanzitten verschrikkelijke A- nationalistische zaken zoals een Staatsinvesterings instituut opzetten waar 02 miljard geleende US dollars in gestort zou worden, waar de Vicepresident en de ministerraad niets vanaf wisten. En het investeringsinstituut was gewoon een particuliere aangelegenheid, niks ‘Staats’ en de 02 miljard US zou gewoon in particuliere zakken gaan. Het volk zou de 02 miljard US Dollars moeten aflossen na hun zittingsperiode. Zeer A-nationalistisch waren ook de duizenden Haitianen die hier tijdens de lockdown midden in de covidpandemie naartoe gebracht werden door de rijke Haitiaan Saya (sponsor van de VHP), die nu voor het gemak ‘opgeruimd’ is en in de gevangenis zit.

Neen, Santokhi is de weg kwijt, als hij ooit de weg heeft geweten. Een lichtpuntje voor één persoon: Desie. Hij is nu niet meer de meest verguisde president die Suriname ooit heeft gehad. Die titel komt nu Chan toe.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnWet geslagen voor naturalisatie vreemdelingen / Er is toch al een wet?