donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
3.5
(8)

We zijn klaar met Chan; Edward Belfort for President!

lees ook ...

De kaaimantranen van Bordo

Of criminelen op de vlucht zijn of in de gevangenis, ze zijn gevangen door de keuzes die ze hebben gemaakt. Als ze in het buitenland veroordeeld zijn en toch de rijke patser, politicus en FB invloedwe...

Stephano Bierviet alias Pakittow is na 10 dagen onterecht opgesloten te zijn geweest gisteravond 20.00 uur in vrijheid gesteld. Zijn truckdriver Ashween zit nog steeds vast. Ook de activist Raoel Abdoelrahman die tijdens een Facebook live in gesprek was met een beveiliger van Kirpalani, werd tijdens de live hardhandig overvallen door politiemannen waarvan er een duidelijk in beeld kwam.

En er zijn nog meer mensen onschuldig opgesloten. Moet het Surinaamse volk dit pikken? En dan wil Chan nu het daarvoor al te laat is een nationale dialoog houden om tijd te winnen om door te kunnen roven? Weg met de landverrader Chan en met hem die zijn staart vasthoud. Weg met die leugenaar, weg met die dief. Er valt niets te praten. Misdadigers moeten opgesloten worden. Weg met hem!

Zijn aftreden is geëist door de activisten en die eis staat nog recht overeind. Hij heeft tijd gekregen om het beleid om te buigen en om te stoppen met grof roven, maar hij is gewoon doorgegaan met zijn destraseus beleid en met roof van staatsgelden, waarvan een van de laatste roofactiviteiten was de graai in landskas van bijna 700. 000 US Dollars(7 ton USD) in januari 2023. Weg met Chan!

Veel mensen vragen, wie komt er dan in zijn plaats? Pakittow, vinden sommigen te jong om dit gangsterland te runnen, anders zou ik het hem gunnen. Een vrouw, wordt er gezegd, maar het gaat hier niet om het geslacht van de nieuwe President, maar om de kracht!

Er is een man die tegen partijgenoten en de voorzitter van zijn partij durft op te staan in het parlement; een man met een helder verstand die ons niet heeft teleurgesteld. Chandrika Santokhi moet weten dat Suriname met hem heeft afgedaan. Edward Belfort alias Tigribarba mag op zijn plaats gaan staan.

Geen Nationale dialoog. De Dia heeft niet gelogen, maar Chan heeft meineed gepleegd, hij heeft gelogen en bedrogen en zijn ambtseed verbroken. Weg met Chan, niets willen wij meer van hem horen. Zijn mondige vrouw houdt nu ook wijselijk haar gulzige mond. Nu moet Chan leren dat hij ook zijn leugenachtige mond moet dichthouden en zijn portefeuille in moet inleveren.

Vreedzame protesten zijn niet besteed aan dit onmens. Hij moet gedwongen worden af te treden, willen of niet. De bedrijven, scholen en ministeries moeten dichtblijven tot hij zijn mandaat teruggeeft. Hun onwil om tegen Chan en die staarthouder op te komen is afgestraft met plunderingen. Chan, besteel en vernietig dit land niet nog verder en treedt af!

Surinaams volk wees sterk want Chan Santokhi geeft het mandaat terug, willen of niet, nanga safri ef’ noso anga tranga!

Suriname Voorwaarts!

 

Trish

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnWe zijn klaar met Chan; Edward Belfort for President!