zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
3
(5)

We kijken hoe Brunsie de koers laat dalen; W’o tek’ wan kiek

lees ook ...

Oproep en uitdaging aan VHP,Santokhi,VHPMedia commissie en d...

Santokhi maakt zich klaar voor een tweede termijn. Op zaterdag 25 mei 2024 gaat hij aftrappen met zijn campagne met als rode draad “geef mij een tweede termijn, laat mij mijn klus” afmaken. Dat Santo...

Onze Vice president gaat de koers belemmeren te stijgen, volgens hem. En als de Governor van de Centrale Bank dinsdag geen geld wil vrijmaken om op de valutamarkt te intervenieren, dan moet hij aftreden van Bigi Bravo of Bigi Djaf. Brunswijk wil graag President worden, maar hij heeft daar te weinig verstand voor of gebruikt het weinige verstand dat hij heeft niet. Ik haal een uitspraak van hem aan in de nationale Assemblee enige tijd geleden toen de leden ergens voor of tegen moesten stemmen.

Hij zei als VP tegen de vergadering: ‘Ik heb mijn mensen gezegd dat ze vóór moeten stemmen. Ik ben eerlijk’, zei hij er stupide achteraan. En hij zag de stommiteit van die uitspraak niet eens in. Alvast was het bijzonder oneerlijk om als partijleider en Vicepresident leden van de volksvertegenwoordiging op te leggen waar zij voor moesten stemmen. Hij bedoelde waarschijnlijk dat hij openlijk fout bezig was in plaats van eerlijk.

Chan die maakt er ook een grote puinhoop van. Die vreet het geld van het volk constant en openlijk op en de wereld ziet het. Denkt hij soms dat we in de middeleeuwen leven en dat zijn bewegingen niet gezien worden? En als je een onderneming aantrekt om een groot werk te doen in Suriname en niet eens een background check doet of het bedrijf gewoon googled, wat voor president ben je dan? Het is hem gezegd het bedrijf na te trekken, maar hij vond het niet nodig of het was niet handig in verband met wat de werkelijke bedoeling was van het aantrekken van het later gebleken nep bedrijf.

Een andere stommiteit is, dat wanneer je net na je aantreden als regering een Staatsinvesteringsinstituut opzet dat niet door de regeringsraad is gegaan en waar de coalitiepartners letterlijk niets vanaf wisten. Je wordt dan nationaal en internationaal een lachertje; een schaduw van wat je moest zijn, want je hebt duidelijk laten zien dat er dwars door de coalitie een harde scheidingslijn loopt en je niet eens je best doet om te doen alsof dat niet zo is. Maar als je dan ook nog in het buitenland door Surinamers vies en vuil wordt uitgescholden en in Suriname wordt weggejaagd door de mensen uit een dorp in het binnenland, dan heb je geen eer meer. Komt ervan als je je nergens voor schaamt! En dan vindt je het erg dat er een film of serie over ons land is gemaakt als Narcoland?

Chan In de achterhoede

Narco is dat hele ding in Suriname en de harde kern is, waar je het niet zou moeten zoeken. Als u zich nog kan herinneren dat er een militair was aangehouden in 2021 komende van ergens in Para met 500 kg ‘Coca cola’. Hij zag de politie en hij keerde op de weg. Ze pakten hem! Hij was ook nog lid van de Nationale Veiligheidsdienst. Die ‘Coca cola’ was vast niet van hem. Van wie zou het kunnen zijn? Hmm…  Het punt is dat deze regering haar criminele inborst al heeft bewezen en zich onsterfelijk belachelijk heeft gemaakt voor de hele wereld.

En Brave Ronnie zegt de wisselkoers voor de dollar vandaag te laten dalen? Hij denkt dat je als vicepresident bedreigingen kan uiten om je zin te krijgen. Begin liever gewoon belasting te betalen over je goudconcessies!

We checken later vandaag ook of hij bij machte zal zijn de Governor van de Centrale bank af te zetten. Mek wi tek’ un kiek!!

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnWe kijken hoe Brunsie de koers laat dalen; W'o tek' wan kiek