donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
5
(1)

VN-baas: “De aarde warmt niet meer op, de aarde KOOKT!”

lees ook ...

Moet de media zich niet gaan beschermen tegen machtsmisbruik...

De vraag is of de media in Suriname nog onafhankelijk kan en mag functioneren? De verkiezingsstrijd is nog niet losgebarsten of de desinformatie vliegt ons alweer om de oren. Desinformatie, zijn bewus...

Het is zover hoor. De klimaatgekkies van de Verenigde Naties zijn nu écht helemaal aan het doordraaien. De secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, gaat voorop. Want deze paniekkip roept nu dat we een nieuwe fase zijn ingegaan. Van “opwarming van de aarde” zijn we nu beland in: “Het koken van de aarde!” Deze halvezool weet namelijk te vertellen dat we nu écht in levensgevaarlijke tijden leven. Het wordt steeds erger! Klimaatverandering is niet meer afdoende. Nee, “de opwarming van de aarde” ook niet. Volgens meneer leven we nu in een tijd waarin de aarde kookt. Ja, kookt. Hij zegt het letterlijk. Bron: De Dagelijkse Standaard d.d. 28 juli 2023.

VN-baas Antonio Guterres: “the era of global warming has ended, the era of global boiling has arrived.”

AJ: De Koran 81:6: “And when the seas are set boiling.’’  En wanneer de zeeën (door de opwarming van de aarde) tot koken gebracht worden.

De Koran en Zeespiegelstijging

Kokende zeeën

De Koran 81:6: “En wanneer de zeeën (door de opwarming van de aarde) tot koken gebracht worden.’’

Gezwollen zeeën

De Koran 52:6: “En (Ik, Allah, zweer bij) de gezwollen zee (toename volume als gevolg van het smelten van het ijs op de Noord- en Zuidpool).’’

Overstromende zeeën

De Koran 82:3: “En wanneer de (gezwollen of stijgende) zeeën overstromen (buiten hun oevers treden).

VN-secretaris-generaal Antonio Guterres waarschuwde dinsdag 14 februari 2023 dat de zeespiegel aanzienlijk zal stijgen, zelfs als de opwarming van de aarde “op wonderbaarlijke wijze” beperkt blijft tot 1,5 graden Celsius. Hij zei dat de aarde waarschijnlijker op weg is naar opwarming die neerkomt op “een doodstraf” voor landen die kwetsbaar zijn voor die stijging.  Bron: Starnieuws d.d. 15 februari 2023.

“Het lot van het ijs bepaalt de toekomst van onze planeet.” (Dr. Robert Macfarlane, Brits schrijver)

Ingezonden : Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnVN-baas: "De aarde warmt niet meer op, de aarde KOOKT!"