maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
5
(1)

Vluchten kan niet meer! 1

lees ook ...

Een vraag aan Slooten naar aanleiding van het gesprek bij DT...

In Suriname hebben wij de mooie uitdrukking “ik vraag het namens mijn buurvrouw”. Mijn buurvrouw was in opperste verwarring na het beluisteren van het gesprek van Kenneth Slooten bij DTV op dinsdag 18...

Je weet dat die dag ooit eens zal komen maar je hoopt van niet. Je doet er alles aan om het te vermijden, maar toch die dag is gekomen. Het is zover.

Zal Bordo ook zo gedacht hebben? Feit is dat zijn dag, wat hij wilde voorkomen, is gekomen. Die dag in São Paulo, ineens geschreeuw en onbekende mensen om je heen. Even raak je in paniek, je ziet wapens. Je wilt reageren, maar staat verstijfd.

Enkele tellen later zit je in een cel. Je hoort dat je bent aangehouden en waarschijnlijk aan Frankrijk uitgeleverd gaat worden. Weg zijn die vele lives op Facebook, al het cash geld en goud. In beslag genomen.

Hoe ziet het eruit, eerst de Braziliaanse, daarna Franse en weer daarna de Surinaamse cel?

De PG heeft recent aangegeven dat er weinig medewerking komt van de samenleving in de opsporing van verdachten en veroordeelden.  Heeft het OM al onderzocht hoe Bordo heeft kunnen vluchten, wie heeft hem getipt; MvJ of VP? Hetzelfde geldt voor Bouterse, hij is onder de neus van het OM “onvindbaar” geworden. Voordat de PG met een vinger wijst naar de samenleving, zou ze eerst haar huis op orde moeten brengen.

Enfin, met moet meer doen om ook de vele fraudeurs en corruptelingen  achter tralies te krijgen.

Pas dan zal Suriname kunnen floreren.


Ps. Wordt vervolgd

foto ter illustratie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnVluchten kan niet meer! 1