woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
5
(3)

VHP: “ARMOEDE IS EEN KEUS VAN HET VOLK”

lees ook ...

Leo Brunswijk: an accident waiting to happen -2-

Leo Brunswijk zijn gedrag laat nu wel erg veel te wensen over. Er cirkelt een filmpje op social media waar hij zijn politieke tegenstander, een opportunistische nieuwe VHPer gewezen NDP er, Bennie de ...

SURINAME staat in 2023 op de zesde plek (6) op de armoede wereldranglijst  als een van de armste landen in de wereld. In 2019 stonden wij nog op de 46ste plek, waar 37 % van de Surinaamse bevolking onder de armoede grens leefde. Drie jaren later leeft 70 % van de Surinaamse bevolking onder de armoede grens.

Armoede is al geruime tijd onze uitdaging om te bestrijden. Maar dit werd met een sociaal vangnet van wetgeving en subsidie, als beleidskeuzes, in toom gehouden. Maar nu  zorgt het huidig beleid niet voor een sociaal gedachtegoed. Alles wat sociaal is wordt afgebroken.

Wanneer wij dit begrijpen zullen we voor een leider moeten kiezen die het volk voorop stelt en niet voor een regering die trots is dat een  begroting maar 7% tekort heeft, terwijl het volk, onze natie, verdwijnt in armoede en verloedering. Dit zijn onder andere de grillen van een ontwikkelingsland waar ook nog de rijkdommen niet ten volste toekomen aan het volk. Suriname en haar regeerders moeten altijd streven naar een harmonische en eerlijke verdeling van rijkdommen onder alle inwoners van SURINAME.

EN dan verklaart een volksvertegenwoordiger van de VHP dat armoede een keus van het volk is.

Dit  is niet alleen onsmakelijk, maar is een uitspraak die ver buiten de realiteit staat. Het zal nimmer zo zijn dat 70% van de bevolking er voor kiest, om onder de armoedegrens te leven. Een waardige volksvertegenwoordiger zou moeten streven naar beleidsmaatregelen, die gericht zijn op armoedebestrijding aangezien de zorgplicht een taak is van de regering. Het is jammer dat de internationale data en rapportages dit beeld van SURINAME weergeven. Wij als Surinamers moeten ons realiseren dat er behoorlijk afbreuk is gedaan aan het imago en de leefomstandigheden van Suriname en haar bevolking.

De VHP parlementariër heeft op basis van internationale data wel aangetoond dat kiezen voor de VHP inderdaad HEEFT GELEID TOT ARMOEDE.

Het Surinaamse volk LIJDT door het “Leiden” van de VHP!

Door destijds geloof te hebben gehad in de loze beloftes, leugens en bedrog die tijdens een indrukwekkende verkiezingscampagne ons als volk zijn voorgehouden hebben inderdaad geleid tot een overwinning van de VHP.

Het volk heeft inderdaad gekozen voor de mooie woorden van de VHP. Maar er is nimmer gekozen voor: armoede, hyperinflatie, explosieve prijsstijgingen, zelfverrijking, nepotisme, toenemende criminaliteit, zelfdoding en sectoren die tot de afgrond zijn gebracht.

Zou het volk, van te voren op de hoogte zijn geweest dat het gevolg voor de keuze op VHP deze ellende zou brengen, hadden zij misschien wel anders gestemd. Gelukkig zijn velen internationaal en nationaal nu wakker en hebben goed begrepen dat misleiding, bedrog en leugens op het politieke podium geen instrumenten zijn om ons weer voor de gek te houden. Er zijn genoeg nationale en internationale rapportages die de leugens een spiegel voorhouden. Met dit besef zullen we ons klaar moeten maken voor de volgende ronde, waar velen reeds hebben onderstreept dat wij nu meer dan ooit bewust moeten kiezen voor leiders die sociaal bewogen kiezen voor het landsbelang, de zorgplicht en dienstbaar zijn naar het welzijn van haar bevolking.

 

Ingezonden : Dahoe Imran

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnVHP: “ARMOEDE IS EEN KEUS VAN HET VOLK”