donderdag 18 april 2024
25 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
5
(2)

VES slaat terug

lees ook ...

Staatsolie/EBS: de woekerwinsten

Staatsolie, ons eigen staatsbedrijf, honderd procent van de Surinamers, hanteert  de wereldmarkt prijs om de ruwe olie aan de EBS te verkopen. Het is tenslotte olie die  komt uit de Surinaamse bodem e...

Tik dja De Vereniging van Economisten Suriname heeft de regering, met in het bijzonder de minister van financiën, in niet mis te verstane woorden duidelijk gemaakt dat ze er niet van gediend is dat de VES verweten wordt alleen te klagen zonder oplossingen aan te dragen. 

 

Sinds het aantreden van deze regering nagenoeg 3 jaar geleden, heeft de VES de pijnpunten benoemd en zeker ook meermaals oplossingen aangedragen zowel aan regering, min v fin  alsook aan DNA. Het spelletje van de regering “ the blame game” of a no mi, heeft deze regering duidelijk van de vorige afgekeken.  

 

En zo blijkt maar weer dat deze regering niet opgewassen is voor het mandaat die ze van de bevolking heeft gekregen. Afspraken met het IMF komen ze niet na, koers stabiliteit en nu anderen de schuld geven. Wat staat ons nog te wachten met deze regering? 

 

Als je incapabele mensen op plekken zet door friends & family beleid, is het gevolg dat jij uiteindelijk wordt afgerekend op het presteren van deze onbekwame personen. Misschien is het ook omdat een coalitie genoot niet wil meewerken, maar dan nog moet je niet met leugens en verdraaiing komen. Wees eerlijk en vertel de waarheid. Opbouwende kritiek van onafhankelijke instanties moeten juist op prijs worden gesteld.

 

Zien ze het niet? Als je de afspraken nakomt en deed wat je zei, zou het dan nu niet beter zijn gegaan? Wil je echt nog 2 jaren aanmodderen en je vriendjes rijk maken? Hoe zal er met je (jullie) afgerekend worden. Dialoog of niet, praatjes vullen geen gaatjes. 

Suriname verdient beter, neem geen genoegen met middelmatigheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnVES slaat terug