woensdag 24 juli 2024
26 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
5
(1)

Vertrouwenscrisis is apocalyps

lees ook ...

Met valse argumenten heeft Simons een slag gewonnen maar nu ...

Met valse argumenten heeft Simons een slag gewonnen maar nu lijkt zij alsnog de oorlog te verliezen Wij willen ons niet bemoeien met de NDP maar de jorka soepoe die daar gebrouwen wordt kan wel invlo...

‘Passie voor Suriname’ gelanceerd; situatie land aanpakken

“One of the penalties for refusing to participate in politics is that you end up being governed by your inferiors” oftewel “Een van de straffen voor het weigeren deel te nemen aan de politiek, is dat je uiteindelijk wordt geregeerd door je ondergeschikten.”

Met dit citaat van Plato is de nieuwe beweging ‘Passie voor Suriname’ woensdag 29 maart 2023 in Courtyard Marriot gelanceerd. De beweging heeft als doel om zoveel mogelijk Surinamers -met passie voor het grondgebied- bij elkaar te brengen, om het ‘gebroken’ land op  een innovatieve manier tot ontwikkeling te brengen. De beweging gaat geen politieke partij vormen is door een van de trekkers, Jennifer van Dijk-Silos benadrukt.

De situatie in het land is aanleiding geweest om de beweging te beginnen, deelt Van Dijk-Silos mee. “Er is iets fundamentelers aan de hand met Suriname dan alleen een regering waarvan je niet houdt,” merkt ze op. “Niets in Suriname op dit moment is goed. Alles is in een crisis. Na bijna 50 jaar onafhankelijkheid zitten we nog steeds in een broko pranasi (kapotte plantage). Het land is vreselijk gepolariseerd en verdeeld. We weten niet eens of we een natie zijn of niet. Alles is gepolitiseerd. Alles is gepolitiseerd naar etniciteit. We zitten in een groot gevaar.”

Bron: Starnieuws d.d. 30 maart 2023

Vertrouwen

Een persoon vroeg aan de profeet Mohammed: ‘’Wanneer zal het Uur (apocalyps, einde van de wereld) aanbreken?” De profeet antwoordde: ‘’Wanneer het vertrouwen verloren gaat.” De persoon vroeg: ‘’Hoe zal dat (vertrouwen) verloren gaan?’’ De profeet zei: ‘’Wanneer regeermacht in handen van incompetente personen komt, wacht dan op het Uur (apocalyps).’’

Filosoof Plato: een land laten regeren door ondergeschikten (ongeschikten) is een straf.

Profeet Mohammed: een land laten regeren door incompetente mensen is een apocalyps (zeer dramatische gebeurtenis; ondergang van de wereld).

Het vertrouwen in de Nederlandse politiek was de laatste jaren nog nooit zo laag als nu, blijkt uit een Ipsos-onderzoek in opdracht van de NOS. Zeven op de tien (70%) ondervraagden geven aan weinig of heel weinig vertrouwen te hebben in de landelijke politiek. Het vertrouwen in het kabinet en in premier Rutte is navenant laag. Het kabinet-Rutte IV krijgt als rapportcijfer een 4,2. Sinds het vierde kabinet-Rutte aantrad, heeft de ministersploeg nog nooit een voldoende gescoord.

Bron: NOS d.d. 20 september 2022

Gerelateerd artikel: ‘De vrolijke gesel van Mark Rutte en diens bende incompetente nitwits’ op hpdetijd.nl d.d. 3 maart 2023.

‘Passie voor de Islam’

Over de (heel) benarde situatie van de Islam schreef Abdul Qadir Awdah, een Egyptische rechtsgeleerde, een boek met de (toepasselijke) titel: De Islam tussen onwetende volgelingen en incompetente schriftgeleerden.

 

Ingezonden : Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnVertrouwenscrisis is apocalyps