woensdag 21 april 2021
27.1C
Paramaribo
10.9C
Amsterdam
5
(1)

Van de baby die verdween. Waar gaat Suriname heen?!

lees ook ...

Partijdicipline in DNA geen Publiek Geheim!

Verschillende personen hebben mijn aandacht getrokken deze dagen waarvan ons aller Vicepresident, Ronnie Brunswijk nu terstond besproken moet worden. Hoge bomen vangen veel wind, vandaar. Nu de zaak w...

Er werd begin dit jaar een kindje te vondeling gelegd bij de kerk ‘Het Licht Ministries’. Een gelovige ontdekte het baby’tje en zei het aan de voorganger die de baby opdroeg aan God, waarna de politie werd ingeschakeld. Het kindje mocht een nacht bij de Pastor en zijn vrouw doorbrengen maar werd daarna in een tehuis geplaatst. De moeder van het kindje die werd opgespoord, was verstandelijk minder begaafd. Zij was in het verleden lid geweest van de kerk en heeft haar kindje te vondeling gelegd voor de deur van de mensen die zij haar kind toevertrouwde maar het hen niet durfde te vragen. De vrouw gaf aan dat ze haar kindje wilde geven aan de kerk. Men neemt heus niet zomaar een baby aan van een vrouw die haar kind weggeeft. En dat heeft deze moeder waarschijnlijk ook ervaren. Daarom misschien deze stap.

De overheid heeft de uitdrukkelijke wens van deze verstandelijk minderbegaafde moeder opzettelijk en achteloos aan de kant geschoven en het kind waarschijnlijk weggegeven aan het eerstvolgende echtpaar dat op de lijst stond voor adoptie. Waar is deze ambtenaren hun menselijk gevoel en waar blijven de moeder haar mensenrechten? En aan de pastor en zijn echtgenote werd gezegd dat zij zich mochten registreren voor adoptie, maar niet specifiek voor de betreffende baby. Dit komt over als pure pesterij met als ‘pest-item’ een mensenbaby. (Zie wetboek van strafrecht.) Dat is onmenselijk en beestachtig! Het is negeren en misbruik maken van de moeder haar mindere verstandelijke capaciteiten om haar baby weg te geven aan vreemden. Advocaten , Rechtsgeleerden en leken, ga maar na in het wetboek van Strafrecht, welke straf op deze overtredingen staat. Ja, het is meervoud. De baby blijkt namelijk verdwenen te zijn uit het Lotjeshuis waar het geplaatst was en er is misbruik gemaakt van deze vrouw haar verstandelijke zwakte om haar kindje weg te geven aan een wildvreemde. Dat zijn minimaal twee overtredingen. Zijn dit de rechten die minderbegaafden hebben binnen onze moderne samenleving? Mag deze vrouw niet zelf weten aan wie zij haar kind geeft? Het gaat stijl bergafwaarts in Suriname met de rechten van de vrouw nu de autoriteiten die ook zelf vertrappen.

De Surinaamse Overheid is, gezien de Staatskasroof door een Syndicaat van Bankdirecteuren, Openlijke vriendjespolitiek en Belangenverstrengeling van zo heb je me niet, moreel failliet! Maar je gaat toch geen baby’s inzetten voor jouw LbdGse, en dat is geen minderheidsgroep, voor jouw Laag bij de Grondse besluiten…….omdat je er wie weet ook voordeel aan hebt.

Christa Sluisdom

 

Het pastorsechtpaar schreef een brief, over ‘de verdwenen baby’ naar de Procureur Generaal, die elders in Culturu staat.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnVan de baby die verdween. Waar gaat Suriname heen?!