zaterdag 23 september 2023
28.4 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
2.3
(3)

US$ 2 miljoen voor ‘vingeroefening’ brug over de Corantijnrivier

lees ook ...

Fonds voor journalistiek in Suriname biedt onderzoeksmogelij...

Vanaf 15 september heeft de senior journalist Roy Khemradj de Stichting Stimuleringsfonds voor Journalistiek in Suriname (SSJS) in het leven geroepen. Dit door openstelling van de website www. Fonds- ...

De minister (van Openbare Werken, Riad Nurmohamed) jokt! Hij zei en zegt dat de brug (over de Corantijnrivier) het land (Suriname) niets zal kosten! Dit klopt niet. Hier en nu kost de ‘vingeroefening’ van hem het land al meer dan US$ 2 miljoen.

De studie van ingenieursbureau WSP Caribbean heeft US$ 2 miljoen gekost die Suriname heeft betaald. Hoezo kost het het land niks? Zijn de US$ 2 miljoen uit de lucht komen vallen? Heeft hij die US$ 2 miljoen uit een boom uit zijn tuin geplukt?

Aldus de heer Hikmat Mahawat Khan in zijn ingezonden stuk op Suriname Herald d.d. 21 juli 2023.

€ 1,4 miljoen voor ‘vingeroefening’ ziekenhuis Wanica

“De bouw van het ziekenhuis in Wanica gaat door,” heeft vicepresident Robert Ameerali donderdag gezegd tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee. De Chinese regering is akkoord gegaan met de financiering van de instelling voor Euro 24 miljoen. In het bedrag zit het ontwerp, de bouw en de financiering van het totale project. Ameerali zegt dat eerder aan een groep architecten euro 1.4 miljoen is betaald om in opdracht van de regering een voorstudie (‘vingeroefening’) te doen. Hij heeft meegedeeld dat dit bedrag hoger zou zijn geweest als de Raad van Ministers geen schikking kon treffen met de consultants. Naderhand is besloten af te wijken van het plan van de groep architecten en is de regering akkoord gegaan met het voorstel van China om het project volledig op zich te nemen. Nieuw Front parlementariërs willen het naadje van de Euro 1,4 miljoen weten. Dit bedrag is nergens opgebracht en is afgezien van het plan waarvoor het geld is betaald.

Bron: Starnieuws d.d. 9 mei 2014, Starnieuws

€ 1.400.000,= was US$ 1.855.754,=

That’s All Folks!

Ingezonden : Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnUS$ 2 miljoen voor ‘vingeroefening’ brug over de Corantijnrivier