woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
4
(1)

Twee vliegen in één klap

lees ook ...

Rond srefidensi is weer BS Bingo gespeeld met het volk

Het is schaamteloos hoe politieke en maatschappelijke organisaties BS Bingo spelen met het volk op jaarlijkse hoogtepunten zoals Srefidensiviering. Alle politieke partijen en sommige maatschappelijke...

Stuurgroep zet palmolieproject Patamacca onder vergrootglas

De stuurgroep Ontwikkeling Palmolie Industrie Marowijne moet onderzoek verrichten naar de continuering van het palmolieproject in het Patamaccagebied en het inventariseren en evalueren van de overeenkomst tussen de Republiek Suriname en China Zhong Heng Tai Investment Co. Ltd (CZHT). De werkgroep moet na een gedegen onderzoek advies uitbrengen aan de regering. Naast de inventarisatie en evaluatie van de overeenkomst met het Chinese bedrijf, zal de stuurgroep ook toezicht houden op de correcte naleving en monitoring van de overeenkomst en zal alle daartoe strekkende maatregelen en voorzieningen moeten treffen.

Bron: Starnieuws d.d. 23 augustus 2023.

Aan president Chan Santokhi het beleefd verzoek ook het suikerfabricageproject van Sino Su Development Group NV onder de loep te laten nemen door de hierboven genoemde stuurgroep. Wie is Sino Su Development Group NV?

Sino Su Development Group is een der leidinggevende vastgoedontwikkelaars in Hong Kong. Aan dit bedrijf is een areaal van 40.000 ha uitgegeven in Nickerie ten behoeve van de suikerfabricage. Ex-minister Algoe tekende een Memorandum of Understanding met Sino Su Development Group. Wanneer dit project van start gaat, tasten we nog in het duister. Gevreesd wordt, dat zij het areaal zullen ontbossen om het hout te verwerken en te exporteren en wij blijven met een brak terrein zonder enig teken van een aanplant. Het is afwachten, aangezien conform de intentieverklaring de overeenkomst een geldigheidsduur van twee jaar heeft. Dit groots project zal na de nodige haalbaarheidsstudies en veldonderzoeken in 2019 starten.

Bron: artikel Suikerproductie, mogelijk of onmogelijk in Suriname? van Roy Harpal in Dagblad Suriname d.d. 11 september 2018.

Ingezonden : Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnTwee vliegen in één klap