woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
1
(1)

Theocratische dictatuur versus communistische dictatuur

lees ook ...

De Nieuwe Wind in het Surinaamse Kiesstelsel

Vanaf 2025 waait er een frisse wind door het Surinaamse kiesstelsel. Met de invoering van de Landelijke Evenredige Vertegenwoordiging (LEV) wordt het politieke speelveld grondig hertekend. Maar wat be...

Herdenking slachtoffers religieus geweld

De Verenigde Naties hebben 22 augustus wereldwijd uitgeroepen tot de Dag voor de Herdenking van Slachtoffers van Geweld gebaseerd op Religie en Geloof. Deze dag is bedoeld om stil te staan bij degenen die hebben geleden en gestorven zijn als gevolg van religieus- of geloof gerelateerd geweld. Het is een gelegenheid om bewustzijn te creëren voor religieuze vrijheid, en om solidariteit te tonen met degenen die nog steeds worden vervolgd vanwege hun geloof.

Bron: Starnieuws d.d. 22 augustus 2023.

Herdenking slachtoffers communistisch geweld

Communisme beticht van 100 miljoen moorden ‘De blauwe ogen van de Revolutie schitteren van een noodzakelijke wreedheid’

‘Le livre noir du communisme’ (Het zwarte boek van het communisme), dat is 846 pagina’s vol verschrikkingen en ellende. De ondertitel zegt het al: ‘Crimes, terreur, répression’ (Misdaden, terreur, repressie). Na het lezen van ‘Le livre noir’ lijkt het helemaal onmogelijk (bepaalde vormen van) het communisme nog langer te verdedigen. Of liever – want China en de Sovjet-Unie zijn allang niet meer ‘in’ – om verzachtende omstandigheden aan te voeren voor dit of dat communistische bewind – dat van Fidel Castro bijvoorbeeld, of van de sandinisten in Nicaragua, of Vietnam. Zelfs van ‘de Che’, Ernesto Guevara, blijft geen spaan meer heel.

Wat de ‘misdaden, terreur en repressie’ betreft, zou het communisme terug te voeren zijn op een eenvoudig rijtje cijfers:

– USSR, 20 miljoen doden, – China, 65 miljoen doden, – Vietnam, 1 miljoen doden, – Noord-Korea, 2 miljoen doden, – Cambodja (Pol Pot), 2 miljoen doden, – Oost-Europa, 1 miljoen doden, – Latijns Amerika, 150 000 doden, – Afrika, 1,7 miljoen doden, – Afghanistan, 1,5 miljoen doden, – communistische internationale en niet-regerende communistische partijen, ongeveer 10 miljoen doden.

Bron: Trouw.nl d.d. 28 november 1997.

Quote: Zelfs van ‘de Che’, Ernesto Guevara, blijft geen spaan meer heel.

AJ: In Nederland is er een standbeeld van ‘de Che’, link

Suriname dient Nederland te overtreffen. Een standbeeld van Lenin zou niet slecht zijn.

Maurice Bishop van Grenada voerde een marxistisch-leninistisch bewind en zocht toenadering tot Cuba, de Sovjet Unie en tot andere communistische staten. Eind oktober 1982 bezocht Bishop het militaire regime van Desi Bouterse. Het bezoek werd door de Surinaamse vakbonden gesaboteerd. Bishop was woedend en vond Bouterse veel te soft. Ruim een maand later vonden in Suriname de Decembermoorden plaats.

Ingezonden : Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnTheocratische dictatuur versus communistische dictatuur