woensdag 22 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(2)

Terugdraaien: vergeet het maar

lees ook ...

Rundveestapel: Suriname versus Nederland

 SURINAME Het aantal rundvee in Suriname is gegaan van 35.995 in 2017 naar 35.602 in 2021, verdeeld als volgt. In een redactioneel artikel in Dagblad Suriname (DBS) van 11 maart jl. worden de ...

Het terugdraaien van de vele benoemingen van family and friends, daar is iedereen het erover eens dat dat moet gebeuren. Alleen ziet de regeringstop het niet zo. Chan zegt dat er een evaluatie zal plaatsvinden en Brunswijk zegt gewoon nee, dat ga ik niet doen.

Wanneer volgt de evaluatie? Na 5 jaren? Dan zal de kiezer ook een evaluatie maken en een besluit moeten nemen of ze weer op deze partijen zal stemmen.  Chan geeft aan dat de Evaluatie zal plaatsvinden op gronden van het bestrijden van corruptie, of deze persoon het beter gedaan heeft dan de vorige persoon en als hij/zij geschikt/ bekwaam is. Kijk, over al de 3 punten die Chan aanhaalt, kun je kort zijn; slechter dan de vorige regeringspartijen kun je het niet doen. Tijdens die regering (NDP) was corruptie op het hoogste niveau dagelijkse activiteit, de mensen waren onbekwaam, kennis en ervaring ontbraken en de economische situatie van het land of departement waar deze clowns werkten, spreekt boekdelen. In negatieve zin.

Wat opvalt is dat Chan een “politicus” geworden is. Hij geeft aan dat er een evaluatie zal plaatsvinden en als een family of friend niet aan de eerder aangehaalde punten voldoet, hij/zij op de agenda belandt waarna een beslissing genomen wordt. Chan hoopt dat het de resterende periode, wel of niet de volledige regeringsperiode, veel beter zal gaan en dat alle Surinamers hiervan de vruchten zullen plukken. Ja, er worden nu zaken aangepakt en niet geheel vruchteloos. Ja, het zijn vaak ook de goede dingen. Nee, niet alles gaat goed. Nee, niet alles wordt aangepakt. Chan luistert niet naar het volk, geen communicatie, geen vragen beantwoorden, vele fouten op top level, benoemingen en aankoopbeleid bijvoorbeeld. Maar het volk wordt met de dag wijzer. Macht corrumpeert. Als je eenmaal in het pluche zit, dan geef je een draai aan datgene wat je zei niet te doen. DIT moet het volk niet vergeten en niet zoals voorheen genoegen nemen met een aalmoes. De GEHELE regeringsperiode moet positief zijn, wil je op dezelfde partij stemmen. Iedereen moet het beter hebben gekregen dan ervoor, corruptie moet harder worden bestreden, enkel bekwame personen zitten op de juiste plek en Suriname telt weer mee.

Over Brunswijk kunnen we kort zijn, is hij wel de juiste persoon voor die positie? Hij zegt kortweg nee, hij zal geen benoemingen terugdraaien en wel om de volgende reden. Zijn familie moet toch ook eten?

Vreet na pot? Het idee van Brunswijk is dat je in de regering zit om je familie en friends “eten” te verschaffen. Ik kan niet wachten op het moment dat van alle topfunctionarissen (Pres, VP, Ministers, DC, etc. ) en DNA leden bekend is wat ze allemaal bezitten en in welke organisaties zij deelnemen. Net als de Rechterlijke macht heeft aangekondigd verwacht ik dit ook van de Regering om dit in orde te maken. Open kaart spelen, vertrouwen wekken.

Het moge duidelijk zijn: je wordt gekozen door de bevolking om Suriname te leiden naar het beste voor alle Surinamers. Niet voor family and friends. Om deze taak te volbrengen kies je de juiste persoon voor de positie om je doelstellingen te halen. Doe je dit niet, dan zal het volk niet aarzelen en je deze verantwoordelijkheid niet (meer) geven. U bent gewaarschuwd en U bent geïnformeerd!

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnTerugdraaien: vergeet het maar