zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
3
(2)

Telesur “besteelt” 100den klanten met Fraude belkaarten (1)

lees ook ...

Vooruitgang door verbeteren

Als ik de opeenvolgende regeerperiodes in Suriname langsga, dan lijkt het erop alsof duurzame ontwikkeling twee hele ongepaste woorden zijn. Getuige het feit dat er sinds jaar en dag regering op reger...

Met naam en toenaam hebben honderden Telesur klanten op Face Book laten zien dat Telesur hun bestolen heeft met niet werkende belkaarten. Bij het opwaarderen met deze frauduleuze belkaarten, krijgt de klant de boodschap van Telesur: balance recharge failed. De boefachtige oplossing van het Telecommunicatie bedrijf Suriname, Telesur probeert verantwoordelijkheid en schade af te wentelen op de klant. Die moet proberen van  de winkelier het geld of een werkende kaart te krijgen , wat niet lukt.

Telesur zwijgt verder in alle talen over hoe het komt dat honderden klanten, samen voor duizenden srd’s zijn opgelicht met niet werkende belkaarten. Het is de honderden benadeelde klanten aangeraden een gezamenlijke actie te starten om hun middels belkaarten ontvreemde geld terug te krijgen. Een aangifte bij de afdeling Fraude, van het Politiebureau Nieuwe Haven, lijkt het beste om Telesur tot teruggave te dwingen.  

Vervallen belkaarten van TELESUR in omloop!

Theresa E verteld :  DUS, me beltegoed is op en zoals gewoonlijk heb ik altijd extra belkaarten in mijn portemonnee. Ik had 2 kaarten van 50 SRD de vorige week gekocht. Bij het opwaarderen van 1 van de kaarten kreeg ik steeds “balance recharge failed”. Ook bij de andere kreeg ik hetzelfde bericht. Op de oude manier opwaarderen lukte evenmin.

Ik toog toen op hoge poten naar 1 van de Telesur kantoren om ze te vragen wat er aan de hand is en om mijn 100 srd aan beltegoed te krijgen. Aldaar krijg ik te horen dat er inderdaad problemen zijn met een bepaalde batch aan kaarten, dat ik er geen restitutie voor kan krijgen en dat ik het terug moet brengen voor de winkel waar ik het heb gekocht. Dus met andere woorden: “Sorry mevrouw, yu las’ yu moni” en Telesur wast zijn handen á la Pilatus in onschuld.

Dus mi mus’ ben hor’ mi srefi en memre tak’ a dame ( die overigens wel vriendelijk was, hoor) deze instructies heeft gekregen van haar meerderen.  Theresa wil overstappen naar een andere provider en besloot: “In ieder geval koop ik nooit meer een telesur belkaart. Om in deze moeilijke tijd, waarbij ik elke cent 3 keer omkeer voordat ik het uitgeef is het wel pijnlijk om 100 srd zo te verliezen.”

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnTelesur “besteelt” 100den klanten met Fraude belkaarten (1)