woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
5
(1)

Tap a grillplaat VHP DNA lid Nisha Jhakry

lees ook ...

Leo Brunswijk: an accident waiting to happen -2-

Leo Brunswijk zijn gedrag laat nu wel erg veel te wensen over. Er cirkelt een filmpje op social media waar hij zijn politieke tegenstander, een opportunistische nieuwe VHPer gewezen NDP er, Bennie de ...

Tap a grillplaat wordt een nieuwe serie die ik ga schrijven over Surinaamse politici die op de grillplaat gaan om ze te triggeren om voortaan met inhoud te komen. Het is niet bedoeld om ze onaangenaam te zijn en de toon en tekst is niet bedoeld om te beledigen maar om te prikkelen.

Aflevering 1: Nisha Jhakry naar aanleiding van haar ingezonden artikel over het geheugen van Stephan Tsang van de NDP.

Context

In een reeks artikelen heb ik geprobeerd aan te geven dat wij doordachte visie en plannen missen bij Surinaamse politici en dat wij in Suriname te veel politici hebben die te vaak gratuit uitspraken doen zonder enige onderbouwing en visie en vaak te veel babbelen.

Enkele relevante artikelen over visie en ontwikkeling van het land

  • Hoe gaan wij weten als Belfort niet een tweede Santokhi is die straks leeg blijkt te zijn?
  • Lood om oud ijzer door visieloosheid en middelmaat bij Surinaamse politici.
  • Politici niet nodig voor verjari maar voor ontwikkeling land.

Zout en peper bij grill van Nisha Jhakry

Jhakry is een backbencher van de VHP die al 3 jaren als een “grijze” muis in de DNA zit en zij heeft nimmer een materiele bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het land. Het leek alsof Jhakry 3 jaar lang op de stranden van de Corantijnrivier in haar hangmat lag. Niemand heeft haar gemist, zo middelmatig is zij. Hoe gruwelijk moet het voor een mens zijn om te ontdekken dat je niets hebt voorgesteld want niemand miste je. De verkiezingen van 2025 naderen en iemand heeft haar hangmat, waar zij in lag te snurken, een “schop” gegeven. Zij wordt wakker en heeft totaal niet in de gaten dat wij 3 jaren verder zijn en ze grijpt als eerste snel naar de grijs afgedraaide plaat van de vorige regering, niet wetende dat die plaat ons nu de neusgaten uitkomt. Haar beste bijdrage tot nu toe aan de ontwikkeling van het land is een artikel met verwijten naar Stephan Tsang dat zijn NDP ook veel beloftes had gedaan. Zo dat weten wij nu mevrouw Jhakry, en dan wat, wat nu?

Wat vindt Jhakry vervelend? Dus NDP had beloftes gedaan dan mag Jhakry en haar VHP niet aangesproken worden op de schaamteloze houding en valse beloftes? Moeten wij dan maar accepteren dat zij en haar partij wegkomen met vele beloftes? Vindt zij dat wij als volk maar moeten accepteren dat er steeds maar beloftes gedaan worden? Vindt zij het vervelend dat iemand haar uit haar slaap heeft gehaald want nu moet zij gaan presteren? Maar wat kan zij presteren en leveren? In 3 jaren hebben wij nog niks gezien van haar.

Als het herkauwen van wat zij en haar partij voor mei 2020 al had gezegd het maximale is wat zij kan presteren, dan is dat zorgelijk en een klap in het gezicht van de arme burgers.

Zij heeft het land in de 30 maanden bijna SRD 1 miljoen gekost. Het land heeft voor die SRD 1 miljoen niks teruggekregen. Het land had met die SRD 1 miljoen medicijnen kunnen kopen voor de zorg. Daar had het volk meer aan. Met dat geld kon je in alle delen van Nickerie op de poliklinieken een AED en een ECG apparaat kunnen plaatsen. Heel Nickerie zou verzekerd zijn van acute hulp bij hartklachten. Nu geeft Jhakry heel Nickerie alleen maar hartklachten door het vermorsen van SRD 1 miljoen.

Suggestie

Wat had zij wel kunnen doen als bijdrage aan de ontwikkeling van het land? Jhakry had in die 3 jaren tenminste 3 keer een landbouw summit in Nickerie kunnen organiseren of helpen organiseren, vergelijkbaar met de jaarlijkse oil & gas summits. Dat heeft zij niet gedaan. Zij had in die 3 jaren samen met haar overige 2 VHP DNA collega’s een visie op de rijst sector kunnen schrijven en of helpen schrijven. Niks is uit haar handen gekomen in het belang van de ontwikkeling van het land. Ja ze heeft haar hand uit haar mouwen gestoken om die SRD 1 miljoen te ontvangen.

Wij hopen dat zij in de resterende 20 maanden, die ons ongeveer SRD 700.000 gaat kosten, waarde voor ons geld gaat leveren. En waarde is niet hetzelfde als de anderen zinloos bekladden want dat ne tja moesje go na Parijs of Mai naar Paradise in Nickerie.

Haar onvermogen om überhaupt om met inhoud te komen is tekenend voor de 6-en 5+ mentaliteit bij Surinaamse politici. Deze week zagen wij haar 2 VHP DNA collega’s ook artikelen in sturen om hun VHP-straatje schoon te vegen in plaats van dat ze in DNA inhoud leveren voor de ontwikkeling van het land. Politici hebben wij nodig voor de ontwikkeling van het land en voor niets anders, dus no wer ung ede met rommel. Wij gaan de politici nu beoordelen op inhoud, wij gaan ze grillen tot ze inhoud gaan leveren.

Ingezonden : Hikmat Mahawat Khan

Noot: Een grillplaat is een goed hulpmiddel. Goede kwaliteit zalm en of vlees op de grillplaat wordt juist beter. Laten wij hopen dat de politici na een goede grill beter worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnTap a grillplaat VHP DNA lid Nisha Jhakry