dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
4.8
(4)

Tap a grillplaat Robert Vishnudatt

lees ook ...

Koersdaling of koersfaling 

Het gesprek van de week in Suriname is de koers die vanaf vorige week dagelijks daalde. Zo is de koers in een week van 38 Surinaamse dollars voor 1 euro naar 31 voor inkoop door de Cambio’s en de US d...

Tap a grillplaat is een nieuwe serie over Surinaamse politici die op de grillplaat gaan om ze te triggeren om voortaan met inhoud te komen. Het is niet bedoeld om ze onaangenaam te zijn en de toon en tekst is niet bedoeld om te beledigen maar om te prikkelen.

Aflevering 6: Robert Vishnudatt

 Context

Al een jaar of 2 is plotseling Dr. Robert Vishnudatt prominent in de media om ons zand in de ogen te strooien. Hij wil ons doen geloven dat hij een voorstaander is van verandering maar in de kern beoogt hij iets anders. Hij is zo gewiekst met zijn betoog dat de onachtzame Surinamer zijn valtrappen niet door heeft. Eerder heb ik al geschreven over hem en iedereen gewaarschuwd tegen Vishnudatt en hem ook de kans geboden om zijn leven te beteren maar hij koos ervoor om gewoon door te gaan met misleiden. Lees dat artikel hier alsnog “Het wordt tijd dat Vishnudatt ons vertelt waarom hij geen lood om oud ijzer of geen hol vat is” op 5 november,

De hardnekkige houding van Vishnudatt vraagt om een nadere analyse van de persoon, zijn betogen en zijn motieven. Daarvoor moeten wij hem nu goed grillen. Wat zegt Vishnudatt, wie is Vishnudatt en wat is zijn verborgen motief?

Zout en peper bij de grill van Robert Vishnudatt

Poep voor viadoe

Vishnudatt mag je niet  vertrouwen want deze man heeft het volk “poep” voor viadoe verkocht. Hij heeft – uit zijn eigen zeggen – sinds 2012 met Santokhi samengewerkt en hem gepromoot naar onder andere 2020. Dus Vishnudatt heeft meegedaan aan alle demagogie, misleidingen en voor-de-gekhouderij. Hij is onderdeel van de lege huls die zijn “Chan” ons had voorgehouden. Hij heeft totaal geen inhoud en kwaliteit want de man is sinds 2012 – dat is al meer dan 12 jaar !!! – niet in staat geweest om inhoudelijk enige visie te presenteren. Hij heeft ook niets aan inhoud en kwaliteit aan de plannen van zijn voorzitter, president Santokhi kunnen toevoegen. Als hij al die 12 jaren niets en ook niets heeft gepresenteerd wat is de reden om aan te nemen dat hij het heeft. Hier en nu babbelt hij alleen met kretologie als nieuw leiderschap en transformatie en geeft nog steeds geen inhoud aan die kreten.

ABOP alle schuld geven

Vishnudatt wil ons doen denken, dat is zijn dekmantel, dat hij klaagt over de miskleunen van Santokhi en de VHP maar in werkelijkheid en in zijn betogen formuleert hij het heel sluw. Hij heeft kritiek op de regering en wijt alle kluchten en miskleunen aan de coalitie en bij voorbeelden die hij geeft gaat het altijd om vooral (!) de gevallen van de ABOP. Dus niet Santokhi is de verantwoordelijke voor de miskleunen maar de ABOP en de coalitie. Hij noemt zelden tot nimmer Santokhi bij naam. Vishnudatt komt in de media om de VHP en Santokhi uit de wind te houden en de boze aandacht af te leiden naar de ABOP, Brunswijk en de coalitie. Hier zie je de foute rol en houding van Vishnudatt, een wolf in schaapskleren noemt men dat.

Vals over schoon leiderschap

Vishnudatt praat over integer en “schoon” leiderschap. Zelf laat hij totaal geen integer gedrag zien. Hij misleidt het volk want hij beweert nu dat hij tegen een coalitie was met de ABOP omdat Brunswijk als partijleider een veroordeling op zijn naam heeft en daarmee wil hij bij ons de indruk wekken dat hij gaat voor fatsoen maar vervolgens zegt hij dat hij wel liever gesprekken had gehad met de NDP. Huh? Wij zijn toch niet dronken, beneveld of stone? Denkt hij dan ons zo simpel om de tuin te kunnen leiden? De partijvoorzitter van de NDP had in 2020 ook een veroordeling op zijn naam, dus dan hoe da? OFA Dr. Vishnudatt?

Vals spel met Leefbaar Suriname

Hij blijft het volk een rad voor de ogen draaien. Hij is lid van de VHP maar vervolgens wil hij ons doen geloven dat hij met een nieuwe beweging “Leefbaar Suriname” verandering gaat brengen. Hij is zo vaag als maar kan wat Leefbaar Suriname gaat doen. Is het een partij? Leefbaar Suriname gaat zetels verwerven zegt hij om vervolgens die bij een partij onder te brengen. Huh? Wij zijn toch niet dronken, beneveld of high?. Hij is VHP’er, prominente VHP’er zoals hij zegt en dan gaat hij met Leefbaar Suriname zetels bij elkaar harken om die weer naar de VHP te brengen? Hoe gaat hij dan campagne voeren, tegen wie gaat campagne voeren? Hier zie je weer die voor-de-gek-houderij van hem die hij voor 2020 had. Dit is belazerij 2.0, de nieuw versie namens Santokhi omdat die vorige van voor 2020 niet meer gaat werken. Hij is de nieuwe versie van “stem slim”. Dit is uitgedokterd in de catacomben van de VHP en Dr. Vishnudatt komt met zijn titel de vermoorde onschuld spelen en slim doen maar wij zijn toch niet dronken, beneveld of high? Het wordt tijd dat die man nu ontmaskerd wordt.

Trouwens hij komt pas in december 2023 met Leefbaar Suriname in het openbaar en zegt meteen erbij dat hij al lang mee bezig is, noemt zelfs bijna een jaar of zo. Vreemde zaak want nog geen maand ervoor, in oktober 2023, doet hij mee in een radio-uitzending van Radio Awaaz met DA91 en Belfort en hij pleit en praat over de noodzaak voor een soort van midden blok en is bereid om die te gaan formeren. Hij neemt het op zich om partijen te consulteren, te verkennen om een midden blok te formeren en hij zou voor srefidensi de uitkomst melden. Hij verzwijgt in die uitzending in alle talen en toonaarden zijn plan en initiatief van Leefbaar Suriname. Hij houdt dus iedereen voor de gek. Wanneer gaat dit soort onzinnig gedrag stoppen?

Vals wegduiken

Overigens, Vishnudatt heeft nog meer “valse” kanten. Radio Awaaz wilde voor deze week een 3-hoeks gesprek organiseren tussen de presentator van Awaaz, Vishnudatt en mij. Maar Vishnudatt heeft geweigerd met de volgende mededeling “ik wil hier in Suriname face 2 face met hem de discussie aangaan. Het gaat om Suriname. Laat hij hier komen”. Als dit niet laf en vals is dan is niks meer vals. Vishnudatt zit regelmatig vanuit Suriname op alle stations in Nederland en dat doet hij niet face-to-face maar nu wil hij dat ik naar Suriname moet komen om face-to-face een debat voeren. Zo vals!. Trouwens trap niet in zijn Suriname sentiment, ook zo vals want de man is zo begaan met Suriname en toch naar ik hem begrepen heeft hij nog steeds zijn Nederlandse paspoort. Dit soort wanna be politici moeten wij helemaal “oppoetsen” zodat zij nooit meer dit soort valse argumenten durven aan te dragen en laat het een waarschuwing zijn voor andere valseriken.

Suggestie

Er is maar 1 hoofd suggestie aan Vishnudatt en dat is zoals ze in het Engels zijn “come clean man”. En als je dat niet snapt want daar is de man ook heel goed in om om de hete brei heen te dansen dan zal ik het voor hem afpellen, mo broko a sani in ptjieng moni:

  1. Biedt eerst excuses aan het volk, openlijk en volmondig, voor de belazerij waar je aan hebt meegedaan op weg naar 2020, voor de poep die je aan allen als viadoe hebt verkocht
  2. Neem volledig afstand van de totale kermis en dat is de partij VHP plus de partijleider Chandrikapersad Santokhi
  3. Vertel ons wie je werkelijk bent en wat jouw ervaring is, wat heb je allemaal gedaan en gepresteerd, publiceer jouw CV. Stop met vage woorden
  4. Kom dan met inhoud en presenteer eerst een visie als bewijs dat je weet waar je het over hebt. Denk erom geen lege kreten, mooie woorden maar uitgewerkte visie in concrete stappen Wat, Hoe, Wanneer, Wie. Kom niet met misleiding van “ophalen bij het volk en van beneden beginnen”. Als je zelf geen visie hebt en al 12 jaar bezig bent blijf dan weg.

Zolang je het bovenstaande niet kan doen is het eindadvies: blijf weg en blijf voorgoed weg van het publieke debat. Suriname moet ontdaan worden van belazeraars en verdedigers van belazeraars. Met zoveel boter op jouw hoofd Dr. Vishnudatt kan je niet ongegeneerd nog op podia staan.

Aan Surinamers, het publiek en de media, het advies: stop met dit soort mensen alle ruimte te bieden om het volk verder te misleiden. Confronteer deze types met hun eigen “donker gedrag”, sloop het fort en vergruis de foute bakstenen van de muren van het fort. Doe je dat niet dan moet je als land en volk niet klagen want dan krijg je rommel want dat is dan wat je kennelijk graag wil.

 

Ingezonden : Hikmat Mahawat Khan

Noot: Een grillplaat is een goed hulpmiddel. Goede kwaliteit zalm en of vlees op de grillplaat wordt juist beter. Laten wij hopen dat de politici na een goede grill beter worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnTap a grillplaat Robert Vishnudatt