zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

Tap a grillplaat PRO, Pakkitow en Sewcharan

lees ook ...

Filosofische wijsheid van Adhin staat haaks op de handelinge...

In Pontbuiten kwam Adhin met een goede wijsheid wat ook heel filosofisch klonk maar waar een kern van waarheid in zit. Hij maakte zich druk om wat de toenmalige oppositie, met name de VHP, allemaal ha...

Tap a grillplaat is een nieuwe serie over Surinaamse politici die op de grillplaat gaan om ze te triggeren om voortaan met inhoud te komen. Het is niet bedoeld om ze onaangenaam te zijn en de toon en tekst is niet bedoeld om te beledigen maar om te prikkelen.

Aflevering 5: PRO, Pakkitow en Sewcharan

 Context

De politieke partij PRO heeft in 2020 meegedaan aan de verkiezingen en behaalde maar 1993 stemmen, dat zelfs samen met de Amazone Partij Suriname. Na die verkiezingen is de partij muisstil geworden. Het is verwacht baar dat zij straks uit hun narcose en coma zullen ontwaken om weer stemmen te zoeken voor 2025. De partij kent een aantal bekende Surinamers zoals Pakkitow, Sewcharan, Hofwijk, Antoon Karg en Nibte, een interessante groep scherpzinnige juristen en advocaten. Er is iets vreemds met deze partij. Pakkitow is bekritiseert openlijk deze regering en is totaal niet eens met de verderfelijke acties van de regering maar tegelijk zien wij dat de partijvoorzitter advocaat Sewcharan dezelfde regering vertegenwoordigt en verdedigt in rechtszaken bij dezelfde verderfelijkheden waar Pakkitow tegen ageert. Sewcharan doet dat weliswaar als professional maar hij is wel de partij voorzitter van de partij die ageert tegen de verderfelijkheden. Of is de partij wel tevreden met de regering en is alleen Pakkitow ontevreden? Hoe doen ze dat in de partij dan? Wordt er hier een spel gespeeld vanuit de PRO, het “good cop and the bad cop” spel door de heren Pakkitow en Sewcharan? Is PRO serieus met het volk als zij nu al 3,5 jaren stil? Opvallend stil. Tijd om PRO op de grillplaat te leggen.

Gerold Sewcharan

Zout en peper bij de grill van PRO, Pakkitow en Sewcharan

Eigenlijk is er verwarring wie op de grill moet, PRO, Pakkitow of Sewcharan?. In dit geval is het een kluwen als spaghetti. Wij ontrafelen dit graag en grillen het ook meteen. Pakkitow is het volksheld die als een robinhood opneemt tegen de verderfelijke politiekvoering van en de onderdrukking van vrijheden door Santokhi. Hofwijk van PRO doet dat in een iets minder opzichtige manier in vergelijking met de periode voor 2020. Op zich is dat al vreemd maar de ernst zit ergens anders. Deze beide heren zijn van PRO en straks gaan zij een beroep doen op het volk voor hun stemmen omdat zij zo activistisch begaan waren met het volk maar wat zien wij elders in dezelfde partij PRO? De partij voorzitter daarentegen is – weliswaar vanuit zijn zakelijk bedrijf – een verdediger van dezelfde verwerpelijke en verderfelijke acties van Santokhi waar tegen zijn andere partijgenoten ageren. Wie houdt dan wie voor gek zou je denken? Pakkitow speelt “good cop” voor het volk en dan Sewcharan “bad cop”? En andersom, is Sewcharan “good cop” voor Santokhi en Pakkitow “bad cop”? Het lijkt alsof de partij een two mofo gong is. Eet de partij van 2 wallen? Wedden ze nu op 2 paarden? Aan de ene kant VHP en Santokhi te vriend houden om straks na 2025 mee te mogen regeren en andere kant via Pakkitow en Hofwijk stemmen winnen bij de “boze” kiezers? Het wordt tijd dat Pakkitow laat zien dat hij in het klein, binnen zijn eigen partij, de boel kan managen en dit helder kan krijgen in plaats van ons voor te houden dat hij het land kan dienen wat vele malen complexer is. Het is uiteraard Sewcharans goed recht als ondernemer advocaat opdrachten van Santokhi aan te nemen maar dan zou hij als PRO voorman moeten bedenken dat dit lijkt op schizofrenie van hem. De belangen in en standpunten van de partij raken beïnvloedt door de betrokkenheid van Sewcharan richting de regering en het activisme van Pakkitow tegen dezelfde regering. Of is hier spraken van dubbele bodem strategie van de partij?. Het komt ook niet betrouwbaar over. En er is reden om aan de betrouwbaarheid van ze te twijfelen want het is niet voor niets dat de PRO zich als partij niet laat horen. Er zijn zoveel misstanden in het land, de partij zit vol met spitsvondige juristen als Karg, Nibte, Sewcharan en Pick en nog hebben zij nimmer de regering aangesproken en de missstanden juridisch aan de kaak gesteld. Ze laten het volk links liggen. Wie dienen zij?

Hoeveel vertrouwen moeten wij nog in deze mensen en de partij hebben? Politiek betrokken zijn betekent niet eens in de 5 jaren meedoen aan de verkiezingen en dan hopen om of in DNA of in de regering te komen. Afgelopen jaren is de partij, niet te verwarren met de acties van activist Pakkitow, volledig afwezig geweest en heeft de partij met al zijn deskundigen waarop zij prat gaan niets kunnen betekenen voor het volk.

Dus waarom moeten wij vertrouwen dat zij straks eenmaal in DNA of regering wel iets gaan betekenen voor het volk. De partij had moeten realiseren dat hun verhaal in 2020 niet aansloeg. Zij kregen maar 1993 stemmen. Dit had toch een teken aan de wand moeten zijn, dit moest toch een extra reden zijn om gelijk op 26 mei 2020 aan de slag te gaan met het volk.

De partij is opvallend mild naar deze regering. En dan bevreemdt ons de activistische houding van Pakkitow als prominent lid en bestuurder van de partij. Met wie hebben wij te maken? De activist tegen de regering in de middag of de bestuurder van de partij in de avond die mild is naar dezelfde regering? Dat beeld wordt deze week nog eens versterkt. PRO geeft een verklaring uit over de Palestijnse kwestie maar verzwijgt daarin volledig de foute rol van BIBIS-man Ramdin en de verderfelijke houding van hoofdverantwoordelijke in buitenland beleid Santokhi. Wel een verklaring uitsturen maar Santokhi helemaal uit de wind houden. Waar hebben wij mee te maken? Denk a torie.

Suggestie

Het wordt tijd dat het volk niet snel blij wordt met een dode mus. Niet snel blij zijn met PRO en alle hoop op hun richten omdat Pakkitow zo’n knuffel activist is. Het wordt tijd dat Pakkitow kleur bekent en een standpunt in neemt en laat zien dat hij in staat is binnen zijn eigen kleine partij helderheid te creëren voordat hij ons vertrouwen vraagt om straks helderheid te brengen in landsbestuur.

Het wordt tijd dat Sewcharan ook keuzes maakt, advocaat voor deze regering blijven en partijfunctie neerleggen dan wel uit de partij stappen of partijvoorzitter blijven en de regering bedanken.

Het wordt tijd dat PRO laat zien dat zij betrokken is met het volk en dat ze niet alleen een verkiezingspartij is. Een partij die dan in de verkiezingsperiode met T-shirts en petten rondrijdt voor stemmen. Het wordt tijd dat PRO laat zien dat ze tegen de verderfelijke en verwerpelijke acties van de regering richting het volk is. Het wordt tijd dat PRO ons laat zien waarvoor ze staan, in woord en in daad. Praatjes gaan niet meer helpen.

Ingezonden : Hikmat Mahawat Khan

Noot: Een grillplaat is een goed hulpmiddel. Goede kwaliteit zalm en of vlees op de grillplaat wordt juist beter. Laten wij hopen dat de politici na een goede grill beter worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnTap a grillplaat PRO, Pakkitow en Sewcharan