dinsdag 25 juni 2024
24.8 C
Paramaribo
25.5 C
Amsterdam
0
(0)

Surinamers dromen van miljarden euro’s en dollars

lees ook ...

Scheve schaats of schone lei?

Als een dief ergens ingebroken heeft, gaan excuses zijn misdaad écht niet ongedaan maken. Zoals de gewone rovers opgepakt en opgesloten worden, hun schuld alleen op die manier kunnen inlossen, daarna ...
  1. De econoom Armand Zunder heeft in zijn boek Herstelbetalingen – De Wiedergutmachung berekend, dat Nederland aan Suriname minimaal 50 miljard euro verschuldigd is aan herstelbetalingen vanwege het slavernijverleden. 

Bron: Starnieuws d.d. 22 juni 2010

  1. Nederland is nog ruim 27 miljard euro verschuldigd aan seniorenburgers in Suriname. Dat zegt Dennis Belfor, lid van ‘Ubuntu Connected Front’. Volgens Belfor gaat het om achterstallige uitkeringen in het kader van de Algemene Ouderdomswet (AOW). De achterstand zou zijn opgebouwd door een discrepantie in de uitkering van deze wet. Die is van toepassing op alle inwoners van het Koninkrijk der Nederlanden, maar wordt slechts toegepast op personen die in Nederland wonen.

Bron: Unitednews d.d. 18 mei 2018

  1. Suriname heeft in februari 2019 het mandaat gekregen van de HFLD-landen om hen te leiden in het proces om klimaatfinanciering los te krijgen van de wereldgemeenschap en klimaatorganisaties. De HFLD-landen hebben als doelstelling om USD 100 miljard jaarlijks opte brengen tegen 2020, met als doel om zinvolle maatregelen ter beperking van de klimaatverandering te kunnen realiseren.

Bron: Dagblad Suriname d.d.18 februari 2019

Hoeveel miljard US$ heeft de HFLD-landen tot nu toe kunnen binnenharken?

Hoi, minister Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), leest u mee? Bron

HFLD – High Forest/Low Deforestation. De HFLD-landen zijn: Panama; Colombia; Democratische Republiek Congo; Peru; Belize; Gabon; Guyana en Suriname.

 

 Ingezonden : Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnSurinamers dromen van miljarden euro’s en dollars