zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname en de wereld

lees ook ...

President onwaardige jaarrede hemeltergende leugens,drey eye...

In Suriname is men snel op zijn tenen getrapt en selectief hoffelijk. Men kan plots formalistisch worden en verschuilen achter de gedachte van het instituut van President. Als het instituut respect wi...

Soms als je de berichten leest wat er allemaal in Suriname gebeurt, dan denk je dat het onoverkomelijke grote problemen zijn, waar niemand iets aan kon doen. Natuurlijk, het zijn problemen die in de huidige staat van de Staat, heel erg groot zijn. De redenen waarom is alom bekend. Waar zouden we zijn als er de afgelopen 40 jaren echt gebouwd werd aan de natie, na elke verkiezing een boost voor de Staat want je wilt het beter doen dan de vorige. Maar nee, we kregen regeringen die er duidelijk geen kaas van gegeten hebben en het zodoende nog erger maakte dan het was. Keer op keer. Maar toch werden ze weer gekozen om te regeren. Rara hoe dan.

Je kunt je ook afvragen hoe het komt dat de bevolking steeds weer voor deze figuren koos. “You can fool some people sometimes, but you can’t fool all the people all the time. And now you see the light, you stand up for your right!” van B. Marley. We weten dat in de afgelopen regeerperioden, er weinig werd geïnvesteerd in onderwijs. Mensen kregen weinig educatie en werd daardoor “volgend”. Het resultaat na 40 jaren is dan ook hele grote problemen, op elk vlak op elk gebied. De toekomst zal uitwijzen als de Surinaamse bevolking zijn lesje geleerd heeft. Met de wisseling van de wacht merken we wel dat er dingen gebeuren. En waar er gewerkt wordt worden fouten gemaakt. Het is wel noodzakelijk dat de regering van de fouten leert en naar het volk luistert. Correcties mogen niet uitblijven. Op elk gebied, op elk vlak. En dat zie ik nu niet gebeuren, wat een indicatie is dat het nog niet helemaal goed zit met deze regering.

Na de Covid virus is er nu een ander virus die in de wereld aan het rondwaren is. Je kunt je afvragen waar dit vandaan komt en ook de mate van verspreiding gaat nagenoeg op dezelfde wijze. Toen Covid begon, was China niet behulpzaam in het verspreiden van informatie. Men hield het lang onder de pet en mensen werden opgepakt die er melding van maakten. Zie ook het handelen in Rusland nu over de oorlog in eigen land. De wereld wordt gevaarlijker met deze landen die zich niet begaan voelen met de rest van de wereld. Kan het zijn dat de Apepokken Virus uit Rusland komt? Nu dat veel Westerse landen sancties hebben ingesteld tegen Rusland, probeert het land zo de Westerse landen te straffen of hun economie te verlammen?

De problemen in Suriname zijn gelukkig met goed bestuur goed op te pakken. De mensen zijn nu wel op de hoogte met de vele sociale mediakanalen, maar het blijft oppassen met fake news. De tijd zal het leren, Suriname kan zoveel beter.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnSuriname en de wereld