maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
5
(2)

Surinaamse grond aan Indiase religieuze organisatie gegeven

lees ook ...

Waar zijn de Surinaamse moraalridders gebleven nu er ellende...

Waar zijn de Surinaamse moraalridders gebleven nu er zoveel ellende zichtbaar is in het land. Het is een teken van kwaliteit als er mensen in een samenleving zijn die letten op ethiek, moraliteit en ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft met het bestuur van Sarvadeshik Arya Pratinidhi Sabha Dal gesproken op 13 januari 2023 in New Delhi en zei dat het belangrijk is om de Arya Samaj aanwezig te hebben in Suriname om de gemeenschap de dienen.

Wat is er opgekomen in het hoofd van de President van Suriname om aan te geven dat we de Arya Samaj nodig hebben in Suriname? Wij hebben geen enkele buitenlandse religieuze organisatie nodig hier om de gemeenschap te dienen zoals hijzelf Suriname meent te dienen met onnodige buitenlandse reizen en de verrijking van een kleine groep over der ruggen van de Surinaamse samenleving.

De president gaf ook aan dat hij de Sarvadeshik Arya Pratinidhi Sabha Dal wil ontvangen in Suriname voor een meeting. Er is tijdens het gesprek ook gesproken over een stuk grond langs de rivier om een Murti op te zetten. De president heeft hiervoor al toestemming gegeven en het verzoek zal verder afgehandeld worden.

Wat een brutaliteit en grofheid van president Santokhi. Hij gaat naar India met ons geld voor diaspora en nog andere leuke doeleinden, terwijl driekwart van de bevolking niet eens drie maaltijden per dag heeft om te eten. Daar geeft hij mondeling een stuk grond aan het water weg aan de één of andere religieuze groepering alsof het land zijn eigendom is. Dit gaat te ver. 

Sarvadeshik Arya Pratinidhi Sabha is het centraal lichaam van Arya Samaj wereldwijd. Sarvadeshik Arya Pratinidhi Sabha werd opgericht door Swami Shraddhanand Ji Maharaj voor een goed beheer van de Arya Samaj-organisatie over de gehele wereld.

Gaat het hier bovenstaande ons aan? Interesseert het ons Surinamers? Als president Santokhi het goede met het land voor had en niet steeds Bedrijven en Naamloze Venootschappen aan het opzetten was om een kleine groep personen uitermate te verrijken, en als hij niet het hele jaar op reis ging met vrouw en dochter en andere zelfverrijkers met ONS GELD, terwijl wij honger lijden hier, zouden wij hem nog vertrouwen. Maar jammer genoeg is deze president waar een hele grote groep Surinamers die geen VHPers waren, hem hun vertrouwen schonken en op de VHP stemden, dit vertrouwen niet meer waard. Dit vertrouwen is nu aan diggelen geslagen door dezelfde president. 

President Chandrikapersad Santokhi moet oppassen met de A-nationalistische dingen die hij steeds aan het doen is. Een stuk grond aan het water weggeven aan een buitenlandse religieuze organisatie waar vooraf niet eens met de bevolking over gesproken is. Het is voor de burger zelfs moeilijk om aan een stuk grond te komen om een woonhuis op te bouwen. Laat president Santokhi en zijn  Arya Samaj in India gaan bouwen. Genoeg ruimte daar, dan zijn wij van hem verlost!

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnSurinaamse grond aan Indiase religieuze organisatie gegeven