donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
3.4
(5)

Betaling Slavernij Vies woord voor Fractievoorzitters Nederland

lees ook ...

Rond srefidensi is weer BS Bingo gespeeld met het volk

Het is schaamteloos hoe politieke en maatschappelijke organisaties BS Bingo spelen met het volk op jaarlijkse hoogtepunten zoals Srefidensiviering. Alle politieke partijen en sommige maatschappelijke...

De fractievoorzitter van de rechtse politieke partij VVD, Sophie Hermans vindt het niet passend dat er eisen betreffende het slavernij verleden ter tafel gebracht worden via de pers, terwijl het maken van excuses wordt besproken. Zij zegt dat excuses gaan over een gevoel overbrengen. De fractievoorzitter van de CDA wil helemaal niets van betaling weten. “Het draait alleen maar om geld” zegt een andere bakra. Juist ja: de sláverníj draaide alleen maar om geld en niet om praatjes.

Nederland is opgebouwd over de ruggen van onze tot slaaf gemaakte voorouders. Daar moet nu voor betaald worden, nog niet gesproken over betaling vanwege de vrijheidsberoving en martelingen en het uiteenscheuren van gezinnen en de verkrachting van onze vrouwen en kinderen.

Alle zwarte Surinamers zijn slachtoffers. Wij hebben diepe traumas overgehouden aan de slavernij. Waarom slaan we onze kinderen bijna kapot als ze iets verkeerds doen? juist ja het voorbeeld van de slavernij. Waarom trouwen zwarte mensen niet direct met hun jeugd vriend of vriendin? Juist ja, omdat we geen gezinnen mochten stichten tijdens de slavernij. Het is geen rebellie tegen het gezag zoals in Nederland in de zestiger jaren. Waarom laten zwarte mannen hun kinderen zo makkelijk in de steek? Omdat hun vrouw en hun kinderen niet van hen waren tijdens de slaventijd. Er werden ook slavinnen verkracht door zwarte mannen, gestuurd door de slavenmeesters om kinderen te focken als werkezels.

Wij hebben vaak geen volledige gezinnen omdat dat niet normaal was voor ons. Laten ze ons beginnen terug te betalen wat ze met onze arbeid hebben verdiend tijdens de slaventijd en daarna moeten ze ook betalen voor de 300 jaren vrijheidsberoving en dan moeten ze nog smartegeld betalen voor de andere wreedheden tegen ons begaan. De Nederlanders van nu zijn rijk geworden door hun slavernijverleden. Hun Centrale Bank ligt vol met blokken goud. Bepaalde bakra’s hebben het helemaal niet begrepen en hebben helemaal geen spijt van hun slavernijverleden, anders hadden zij hun waffel dichtgehouden.

De gratis slavenarbeid van 1683 -1873 had, naar wat was opgetekend, een totale waarde van €223 miljard in hedendaagse valuta. De mensenrechten schendingen die met deze slavenproductie gepaard gingen, kwamen neer op 400.000 Afro-voorouders, die het leven verloren toen de wereldbevolking kleiner was dan één miljard mensen. De €200 miljoen van Rutte die hij aan de nazaten wil geven is een schande voor Nederland en een zware belediging aan het adres van de nazaten. De eis van het NCRS is rond de €52 miljard.

Twee honderd miljoen Euro betaling voor onze slavenarbeid is geen verontschuldiging, noch betaling voor de gratis arbeid, noch smartegeld voor de martelingen en het kapotmaken van onze gezinnen en menselijke waarden; neen 200 miljoen Euro is een zware belediging aan ons adres.

Naast de betaling voor de driehonderd jaar durende harde gratis slavenarbeid eisen wij smartegeld voor de martelingen door generaties heen, het vernietigen van onze menselijke cultuur en het generaties lang gevangen houden van onze voorouders.

So a de

 

Trish

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

11 REACTIES

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnBetaling Slavernij Vies woord voor Fractievoorzitters Nederland