dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
4
(11)

Santokhi, laat Pakittow vrij en week je achterste los van die Presidentszetel

lees ook ...

Slapend rijk worden

Inmiddels ga ik ervan uit dat alle Surinamers hun ogen wijd open hebben en goed zien en op de hoogte zijn van wat er allemaal om hun heen en vlak voor en onder hun neus zich afspeelt. Waarom is het da...

Er was vanavond een gesprek met de President over de actuele situatie in het land, of eigenlijk zat hij bij een landsdienaar zijn verhaal te doen en niet bij een verslaggever. Met een aangepaste stem vol medeleven wat hij vast thuis geoefend had, zat hij medelevend te doen. Ook konden er geen reacties gegeven worden op facebook.

Hij gaf aan dat er een nationale dialoog komt waar alle groepen aan mogen deelnemen en dat alle groepen die hulp nodig hebben, ook geholpen gaan worden. Hij was werkelijk aangeslagen door de grondige plundering van de binnenstad die hém natuurlijk uiteindelijk aangerekend gaat worden, daarom doet hij nu moeite om het tij te keren, want de boze menigte is niet te houden. Alles kwam uit de kast tijdens zijn geklets waarmee hij de schade wilde beperken, tot voedselpakketten geven toe. De bestorming van het Assembleegebouw en de plundering was een klap in zijn gezicht die hij nodig had om bij zinnen te komen.

Hij haalde zelf ons ‘volkslied’ aan: ‘Mi kondre tru mi lobi yu’ en ging er op in door te zeggen dat God ons voor een korte tijd hier heeft geplaatst(fu tan wan syatu ten). Zijn boodschap was: ko’w mek wan bun sani fu a syatu ten die Gado pot’ un dyaso. Maar het lukte zelfs de landsdienaar die voor journalist moest spelen ook niet helemaal om te kijken alsof ze het werkelijk geloofde.

Feit is dat Santokhi zijn best heeft gedaan om de schade voor hem in persoon te beperken. Hij heeft medeleven geveinsd omdat hij is geschrokken van de woedende plunderende menigte. Maar wij kennen hem maar al te goed. Zelfs nadat Organic dagenlang op straat was, zelfs met een man of 5000, is er niets verandert aan zijn gedrag. Hij heeft die rover Leo daarna nog directeur van de EBS gemaakt en is als gewoon elke maand met staatsgelden(vele honderdduizenden US Dollars) op reis gegaan, terwijl onze baby’s geen melk in hun pap hadden en onze kinderen geen brood hadden om te eten en om naar school te brengen. Deze man is onbetrouwbaar. Hij weet niet wat het is om eerlijk te zijn.

Daarnaast willen wij hem voor geen rooie kopere cent nog houden als president. Hij moet weg! Hij heeft Pakittow laten opsluiten met heel wat mannen in een cel waar hij geen bed heeft. Als hij iets goeds wil doen moet hij Pakittow vrij laten en direct aftreden. Daarmee alleen nemen wij genoegen. Je leugens en mooie verhaaltjes zijn wij zat. ‘Un kon dya fu wan pisi ten’, zegt hij, maar hij gedraagt zich alsof hij hier steen gaat worden en nooit dood zal gaan. Waarom steelt hij anders zoveel en constant?

Waarom rijdt hij met 10 volgauto’s als hij zo een goed mens is? Hij mag wel uitkijken want ons wegennet is niet zo groot in Suriname. Wanneer hij met het grof gestolen geld, via allerlei dom opgezette fakebedrijven en het handgeld op zijn vele zogeheten zakenreizen die Suriname helemaal niets opleveren, een andere weg had gebouwd, kon hij af en toe nog een omweg maken op weg naar huis ’s middags, maar dat is hem nu niet gegund. Hij moet met zijn tien volgautos elke dag langs dezelfde wegen naar huis rijden.

Het volk gelooft niet in jouw praatjes Chan. het volk wil jou niet meer hebben als president. Je hebt tijd gehad om het tij te keren, maar je hebt het niet gedaan. Nu is het tijd om afstand te doen van het presidentschap waar je misbruik van gemaakt hebt. Het is nu de tijd om op te stappen en SNEL ……

Onze PAKITTOW zit nog opgesloten. Laat GEEN HAAR op zijn hoofd gekrenkt worden! Geef HEM zijn vrijheid terug als je DE JOUWE liefhebt. Je moet OPPASSEN Chan!

 

 

Trish

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnSantokhi, laat Pakittow vrij en week je achterste los van die Presidentszetel