vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
4
(4)

Santokhi is oud ijzer maar het alternatief is niet eens lood maar minder dan…..

lees ook ...

Chandrikapersad Santokhi slechtste Surinaamse president ooit...

In de politieke geschiedenis van Suriname zal Chandrikapersad Santokhi, ondanks de initiële hoop en verwachtingen, voor altijd bekend staan als een van de minst effectieve leiders van Suriname. Presid...

Santokhi is oud ijzer maar het alternatief is niet eens lood maar minder dan schrootijzer

Dat Santokhi niet deugt als president, partij leider, politicus en zelfs ook niet als mens is genoegzaam bekend. Dat hij liever gisteren weg moest is ook helder en duidelijk maar het probleem is niet Santokhi weg willen of weg krijgen maar het probleem is de armoede van het alternatief. Het alternatief is geen lood om oud ijzer maar schroot ijzer om oud ijzer. Het is armoe troef in het land als het gaat om de alternatieven: (1) geen inhoud kunnen laten zien, (2) geen visie kunnen laten zien en (3) geen betrouwbaarheid laten zien. Het gaat dus niet om wat ze mogelijk hebben maar wat ze als maar niet kunnen laten zien.

Onconventioneel aanspreken

Als je doet wat je deed dan krijg je wat je had. Als je politici aanspreekt zoals wij al 50 jaren deden dan krijgen wij ijzer en schroot ijzer. Het moet anders in Suriname. Waarom moeten wij ons verontschuldigen voor een stevige ondervraging als die politici zelf schaamteloos ons blijven bedonderen en als zij zelf met een bord voor hun hoofd lopen. Op weg naar 2025 moeten wij de alternatieven vuur aan de schenen leggen en de brandhout politici gaan vanzelf “opbranden” of “wegbranden”. Koren zal van kaf gescheiden worden.

Edward Belfort is bijvoorbeeld al door de mand gevallen. Hij laat zien dat hij zelf ook geen haar beter is dan Santokhi en zelf geen inhoud heeft. Hij is de onderbuik vertolker en volksmenner nummer een. Hij doet wat alle politici al deden en daarom is er garantie dat Surinamers met Belfort gaan krijgen wat ze hadden. Lees mijn analyse hier “Belfort valt door de mand bij Bakana Tori, de aap komt uit de mouw”  link

Belfort is niet de enige. De rij is lang. Wij gaan tijd tekort komen als wij niet tijdig beginnen.

Wat hebben deze alternatieven  te zoeken in de politiek? Waarin gaan ze beter zijn? Waarom lukt het ze niet kraakhelder en onderbouwd ons aannemelijk te maken dat ze wel inhoud en visie hebben en betrouwbaar zijn? Hoe moeilijk is het om dat te doen? Wel ik denk dat de reden is dat ze geen inhoud en visie hebben en ook niet betrouwbaar zijn. Zeg ik dat zomaar? Nee, ik heb het onder andere aangetoond met bijvoorbeeld mijn analyse over Belfort. En ik zal het nu aantonen bij een ander wannabe politicus.

Belfort is in goed gezelschap. Hij trekt op met Guillermo Samson, die hoognodig een spiegel voorgehouden moet worden, richting de verkiezingen van 2025

Aangebrande politici

Deze week laat Samson ook zien dat hij de kwaliteit van lood niets eens haalt. Samson was al aangebrand bij de hitte – niet eens het vuur- van de kaars die ik als verlichting aanstak, zo dor is het brandhout.

Waarom denkt hij dat hij een “bijdrage” kan leveren? Wat heeft hij te brengen en nog te zoeken in de politiek. Deze week is een whatsapp van hem naar buiten gekomen waardoor wij een inkijk kregen van wat ons te wachten staat als deze man straks toegang zou kunnen krijgen tot het paleis. Zoals de Amerikanen het zeggen “may God be with us”

Waarom zou je Samson een spiegel moeten voor houden? Omdat hij een bord voor zijn hoofd heeft en zelf zijn eigen “onkunde, verdorvenheden en valsheden” niet inziet. Laat ik dan maar een voorzet geven en Samson helpen om in te zien dat hij op deze manier niks te bieden heeft. Ik confronteer hem graag met:

  1. Foute analyses – Wat is de waarde van jouw analyses en inzichten als jij de man bent die maanden met Santokhi hebt opgetrokken en hem aan ons hebt aanbevolen, jij hebt ons menselijk afval verkocht voor viadoo. Dus jouw beoordelingsvermogen is nihil en bespaar ons dan nu jouw analyses. Ga rustig in een hoek zitten en tel je knopen dat het volk jou niet met rotte eieren heeft afgestraft voor de foute inschattingen van je. God behoedt ons dat je ons niet weer ander “stront” voor pietjel gaat verkopen.
  2. Geen kritiek dulden – Jij verwijt Santokhi dat hij geen kritiek duldt – wat ook waar is – maar zelf ben je geen haar beter. Santokhi had praatjes over allerlei plannen die leeg blijken te zijn en na de verkiezingen ermee geconfronteerd reageerde hij heel vals. Jij wil niet eens iets inhoudelijks vertellen en jij bent nu al aangebrand als je erop aangesproken wordt. Ik citeer een deel van jouw whatsapp “deze vent lult steeds uit zijn nek daar in Nederland en valt iedereen in Suriname aan. Hij is een spion van Chan en doet het vuile werk voor Chan. Is niet meer dan een gefrustreerde bosvarken, vergissing van de natuur”. Jij duldt dus geen kritiek, jij bent geen haar beter dan Santokhi dus. Met jou krijgen wij het zelfde van wat wij nu al hebben, een valse politicus. Noot: de whatsapp gaat over mij.
  3. Diaspora aanvallen – Jij verwijt Santokhi dat hij mensen heeft misleidt en dat hij hulp heeft misbruikt voor eigen voordeel. Maar zelf ben je geen haar beter. Zelf ben je net als Belfort gemiddeld 2 keer per week op de diaspora radiostations en jij maakt maximaal gebruik van de diaspora. Sterker nog, jij hemelt de kritische beschouwingen vanuit Nederland op omdat die op Santokhi gericht zijn. Jij prijst de diaspora stations dat zij alleen niveau hebben en die van Suriname niet. En bij de eerste en de beste tegenwind uit de diaspora verander je van kleur en vat je vlam. Dan is het “lullen uit Nederland” en dan is de diaspora niet goed. Waarin ben jij dan beter dan Santokhi? Met jou krijgt Suriname wat Suriname al heeft, onbetrouwbaarheid!

Hoofdvraag

De hoofdvraag is of Surinamers – zowel in Suriname als in de diaspora – nu eindelijk bereid zijn om in heldere woorden en onomwonden tegen de inhoudsloze wannabe politici te zeggen dat genoeg, genoeg is. Wanneer gaan ze politici scherper bevragen? Of gaan Surinamers in Suriname hun politici de hand boven het hoofd houden net als de vrouw die haar dronken man altijd in bescherming neemt als de buren iets over de dronkaard willen zeggen. Is het schaamte om te ontdekken dat onze politici niveau brandhout zijn net als de vrouw die schaamt om te accepteren dat ze met een dronkaard opgescheept zit? Waarom durven wij dat bord dat die politici voor hun hoofd hebben “hardhandig” af te rukken? Dit geldt ook voor de diaspora Surinamers, ook hier heb je programmamakers die week in week uit deze wannabe politici alle ruimte geven om hun inhoudsloze onzin te verkopen. Die diaspora stations hebben trouwens al een keer meegewerkt aan menselijk afval verkopen voor viadoo en nu lijken zij hardleers dat weer te doen maar dan nu menselijk afval voor pietjel. De Amerikanen zeggen “shame shit just another day”

Als je doet wat je deed dan ga je ook krijgen wat je had. Kies voor kwaliteit en inhoud, laat dat nu al merken en stimuleer de nog weinige verborgen talenten in het land om inhoud te laten zien. Is het zo moeilijk en zo onredelijk om te vragen om inhoud en kwaliteit te laten zien? Simpel: LATEN ZIEN! SHOW ME!

Ingezonden : Hikmat Mahawat Khan

Noot: ik steek graag de kaars aan vanuit de diaspora in de hoop dat de politici het licht zien maar als de bijvangst is dat sommigen meteen in de fik vliegen omdat ze droger dan brandhout zijn dan is dat winst want van die politici is Suriname dan ook meteen af.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnSantokhi is oud ijzer maar het alternatief is niet eens lood maar minder dan.....