maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
4.1
(10)

Rusland is te laat voor terugtrekken van het slagveld

lees ook ...

NDP is in een spagaat en verdacht tam met een doppie pistool...

Valt het niet op dat NDP zo tam is terwijl de VHP al jaren op ze beukt over wanbeleid, wanpraktijken, malversaties en corrupties door de NDP. Het valt erg op dat zelfs NDPer’s zich beginnen af te vrag...

Gregory Rusland is een goedig en aardig uitziende man, voorzitter van de Nationale Partij Suriname, hooggeschoold met MSc en PhD achter zijn naam. Ik wil maar stellen dat hij niet bepaald achterlijk is of ongeschoold. Gregory trad laatstelijk af als Staatsadviseur, omdat hij de beweging van de demonstranten en het volk zag toenemen; omdat hij zag dat het volk deze slag zou kunnen winnen en omdat hij graag aan de winnende kant wilde staan.

Gregory was anderhalf jaar lang Staatsadviseur, naast zijn lidmaatschap van de Nationale Assemblee. Gaan die twee zaken dan samen? Hij zei in zijn ‘verdediging’, dat hij de problemen in de samenleving wilde helpen verlichten, terwijl hij al zitting had in het wetgevend orgaan van ons land. Wie houdt wie voor de gek hier? Het gaat niet samen dat je in de volksvertegenwoordiging zit, die de regering moet controleren en voor diezelfde regering werkt. En dat zou Gregory met zijn grote titel niet weten? Ja hij wist het wel, maar dacht zijn slag te slaan door een salaris als Staatsadviseur te accepteren. En daarmee werd hem door diezelfde regering de mond gesnoerd.

Een man van over de zestig die hoger geschoold is dan de president, laat zich zijn volksvertegenwoordigende mond snoeren, terwijl hij alle basisgoederen die je op deze aarde nodig hebt al bezit. Zo een aanbod accepteren is vuil en corrupt. En denkt hij hier dan mee klaar te zijn en zijn handen in onschuld te wassen als de regering valt? Daarmee is hij te laat. Al de suikerkorrels van de gesnoepte suiker, zijn nog aan zijn mond. Wat zou hij ervan zeggen als we hem vragen om het salaris dat hij anderhalf jaar lang heeft opgestreken en waar hij niets voor heeft gedaan, terug te storten in landskas?

In deze regering en in de Nationale Assemblee zijn haast allen, van hoog tot laag, ongeschoold en hoog geschoold, corrupt en puin. Je houdt je hoofd er van vast. En de president blijft stoer doen en houdt vol, de eisen van de demonstranten niet in te willigen als ze niet eerst met hem in gesprek gaan, terwijl hij intussen grondig onder de plak zit van zijn vrouw die Suriname niet als prioriteit heeft.

Gregory, je hebt twee jaar lang je mond gehouden, zelfs toen je als coalitiepartner niet op de hoogte was gesteld van het investeringsinstituut NEW SURFIN. Twee jaar lang, terwijl er elke twee tot drie maanden een ander schandaal als ster aan de Surinaamse hemel schitterde, dat ons te schande maakte. Nu heb je bedankt als Staatsadviseur, omdat je niet de schande wil hebben, dat de demonstranten van jou gaan eisen de functie als Staatsadviseur neer te leggen.

Geen gewetenswroeging, geen landsbelang, twee jaar lang stilte van jouw kant, dan plots deze ommekeer. Denk je echt dat we jou nog zullen accepteren in een nieuw regeerteam?

 

CV

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnRusland is te laat voor terugtrekken van het slagveld