zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15.4 C
Amsterdam
4
(5)

Roofbewind krijgt Tegenwind

lees ook ...

Surinamers bijna 5x armer sinds 2020 (deel 2)

De Surinamer is tot nu toe bijna vijf keer armer geworden, alles is 5x duurder geworden en gezinshoofden worden wanhopig. Vanuit de inflatiecijfers uitgerekend kom je op het percentage met hoeveel de ...

Het duizelt me gewoon! Honderd miljoen United States Dollars moeten jaarlijks betaald worden aan HPSG, die ‘High Pretending Skills Goal‘ onderneming.  Ik vroeg mij al af waar die NYAN van de hoge pietjes zat bij HPSG. In die honderd miljoen US Dollars dus. Dit is uitkleden van het volk. Honderd miljoen US Dollars is heel veel geld waar heus wel enige miljoenen van in een aantal zakken zouden verdwijnen.

HPSG directeur Benny Falk en HPSG ingeneur Jesper Nielsen

Er moet toch betaald worden – door HPSG (lees het Volk) – voor een snel en makkelijk contract? Een contract waarvan de Nationale Assemblee niet gevraagd is om het in stemming te brengen. Daarnaast is er geen onderzoek gedaan naar het bedrijf.  Terwijl  onderzoek werd aanbevolen en noodzakelijk en logisch was, werd het idee gewoon weggewoven. En achteraf blijkt dat de bedrijven waarmee HPSG zegt samengewerkt te hebben, HPSG niet eens kennen. De HPSG topmannen zijn gewoon een stelletje geschoolde rovers en de facilitatoren evenzo en een neppe bende. Het is niet normaal. Het is gewoon erger dan Maffia en crimineel. De Nationale Democratische Partij bracht dit alles naar buiten.

En sommige Surinamers zien niet dat er wreed gestolen wordt; nee, niet gestolen maar geroofd. Er worden officiele roofconstructies opgezet om de komende jaren miljoenen US dollars te oogsten. Waar in de wereld leven wij eigenlijk? In Maffialand? HPSG moet opgedonderd worden en die neppe regering die ons en onze kinderen verkoopt, moet ook oprotten. In hun gedachten maakt het niet uit of ze weer gekozen worden in 2025. Ze verrijken zich nu! Zo erg, dat in 2025 een kleine groep personen, Suriname in hun zak kan steken. Ze hebben dan niet officieel de macht, maar kunnen aan de touwtjes blijven trekken vanwege het grof geroofde geld. In 2020 hebben we de man Gods, Steven Reyme van A20 niet gewild. Door het wegstemmen van de NDP met de VHP en ABOP hebben we de duivel in schaapsvacht binnengehaald.

Steven Reyme

Het is steeds weer een ander roofverhaal, en niet van HPSG alleen. Dat investeringsinstituut waar de coalitie partners niets van mochten weten, NEW SURFIN NV was er één en het (gratis) in concessie willen geven  van bruggen en wegen aan particulieren om tol te heffen is ook zo iets. En de statuten van Staatsolie veranderen, omdat ‘minderjarige’ Me Lisa meer dan 6000 US dollars moest gaan verdienen is ook dieftig. Als mensen zulke zaken openlijk doen, hoedt je dan voor de dingen die stiekum gedaan worden waarvan je de helft pas te weten komt wanneer de boeven het grote geld al hebben ontvangen.

Melissa Santokhi

En dan de openlijke vriendjespolitiek en belangenverstrengeling. Zie maar de schoonvader van Tjan, die houtexporteur is, is ook gewoon geplaatst in het bestuur van de Stichting bosbeheer en Bostoezicht waar zijn hout gekeurd moet worden en daarna ook nog eens in de Vliegende Brigade, die (hout)smokkel op moet sporen. En daarna praat de schoonzoon er ook nog gewoon over bij een radio interview en zegt: “hij heeft ervaring”.  En dan die hoge buitenlandse telefoonrekening van SRD 725.536 van minister minister Amar Ramadhin binnen een maand toen hij op een prive reis in Miami was. En de auto van Euro 90.000 voor ambassadeur Khargi. Het is en blijft een roofverhaal, van welke kant je het ook bekijkt. Als men deze zaken normaal genoeg acht om ze openlijk te doen, dan ben ik bang om te weten wat ze crimineel vinden en stiekum doen.

Ik ben blij met dit wat de NDP naar buiten heeft gebracht, maar ze moeten niet terugkomen in 2025, want zij zijn ook dieven. In alle grote projecten was tijdens hun regeerperiode een hele grote NYAN voor de leiders. Al 04 decennia lang hebben ze ons achteruit gebracht. Het heeft zo lang geduurd dat jonge mensen en dan bedoel ik mensen van veertig en jonger, denken dat ze een goed leven hebben als ze op aardappelen en uien – notabene gekocht van de US dollars van Surinamers – en andere levensmiddelen pakketten moeten wachten maandelijks.

Steeds als de vorige leiders de machtsstoel verlieten, pienaarden wij als ratten. Laat mij dit duidelijk zeggen: wij pienaarden al voor deze regeerperiode, alleen werd er steeds weer geleend om ons te voeden en de gaten werden met gaten gestopt, terwijl de toenmalige leiders zich intussen verrijkten. Givemore Boefie en Gin Kromme zijn ook speciaal uitgekozen om Bankdiefecteur te worden. Boefie heeft geen geweldige bankervaring en Kromme helemaal niet. Dan kijken we naar de auto’s die de vorige Vice Pres zo goed als gestolen heeft en die mini highway van negen en een halve kilometer die op papier belachlijk veel heeft gekost: 60 miljoen US Dollars van geleend geld! Daarvan is vast een heel groot deel gestolen door de hoge pieten en wij maar op een voedselpakket wachten van geleend of verdonkeremaand geld. Dat was het vorige boefbewind.

Gelukkig dat het IMF hier is. Het zal de huidige LIJDERS waarschijnlijk een beetje helpen om van dat ziekelijke roofgedrag af te komen. Ik hoop het tenminste. Maar we houden ze toch nog in de gaten, want waarschijnlijk zijn ze sluwer dan we denken. En op wie stemmen wij in 2025? Op een man Gods hoop ik. Het kan alleen maar beter worden. Crimineler kan het niet. Sranan e dyeme!

 

CV

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnRoofbewind krijgt Tegenwind