woensdag 31 mei 2023
25 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
4
(4)

Regering van Ondergrondse Zaken

lees ook ...

Brunswijk: Miljoenen inkomstenderving goud- en houtsector

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk deelt mee dat de regering eraan werkt om de miljoenen US-dollars die de Staat misloopt uit de hout- en goudsector, naar de staatskas te laten vloeien.  Door allerl...

Vandaag schrijf ik met een zwaar hart, wanneer wij kinderen van Suriname: ´houdt de dief´, roepen en de dief één van ons blijkt te zijn. En niet gewoon één van ons, maar die wij vertrouwd en gekozen hebben om ons uit het diepe dal te halen waarin een anarchistische regering die haar slag sloeg; a ben zweef teki a Valuta, ons heeft achtergelaten. Maar de huidige Regering pakt het land ook langzaam, maar steeds meer van ons af. Midden in de Pandemie en tijdens totale weekend Lockdowns komen horden vreemdelingen, waaronder kinderen zonder ouders, legaal ons land binnen. Om ons te overspoelen met hun aantallen in afwachting van het Oliegeld. Dat is wat er in Haïtie over Suriname wordt verteld. De vluchten zijn voorlopig gelukkig stopgezet, omdat de hele geheime operatie is uitgelekt. 

Het valt nu wel op. De vluchten worden steeds meer en tijdens de lockdown zijn de mensenhandelaars opvallend druk of misschien vallen ze dan gewoon meer op. Ja, terwijl wij steeds worden geterroriseerd met Lockdowns en er minachtend over ons gesproken wordt als ‘ongehoorzame burgers’, laat de regering honderden of zelfs duizenden Haitianen legaal het land binnenkomen, die niet in quarantaine gaan en vrij rondlopen. In Haïtie is er weliswaar  covidcode blauw, maar als wij met ons 600.000 allemaal in het weekeind thuis moeten blijven en door de weeks op openbare plaatsen onze ademhalingsorganen moeten bedekken om de covid overdracht te beperken, waarom laat de regering dan duizenden vreemdelingen binnen? Een zwak argument is dat ze een Caricom land zijn en feitelijk vrij binnen de Caricom mogen reizen. De vraag is of Amarji van Volksgezondheid al terug is in het land: had men al deze vluchten zonder hem gepland?

De vijand is in ons midden en die is niet de vreemdeling noch de transport organisator Saya, die vliegtuigen voor zijn handel bij de National Carrier chartert. Nee, het is niet zijn verantwoordelijkheid dat er vele duizenden ‘nieuwe’ Haitianen hier rondlopen, net zo min als de hoge wisselkoers de schuld van de handelaren was aan het eind van  de vorige regeerperiode. De Regering is voor de koersbeheersing en het immigratiebeleid de verantwoordelijke entiteit. De regering verstrekt de visa en mag niet omkoopbaar zijn.  Er mogen vanwege de pandemie geen toeristen binnenkomen, maar covidcode blauw is plots een machtig instrument in de handen van de arme Haitiaan om een toeristenvisum te kopen. ‘Regering, zoek een beter verhaal als excuus voor het exposeren van Suriname als goedkoop portaal!’ De vorige regering naturaliseerde al vreemdelingen als stemvee en de huidige waardeerde de business na overname, direct op naar doorlopend buffet. Wie buffet is en wie eet, laat ik in het midden. En de transporten zijn geen smokkel, want men reist met officiële stukken. Maar helaas is dit wel handel, want er wordt aan verdiend, en uiteindelijk trekt het Surinaamse volk aan het kortste end.

Saya zegt dat hij zijn mensen helpt, ook al hebben ze niet genoeg geld. Maar wat is dan de Regering haar motief ? En als het geen mensenhandel is en ik lieg, waarom wist de Surinaamse bevolking dan al die tijd van niets? Bussines man Jean Mixon (Saya), Haitiaan van geboorte, sponsor van de VHP, autohandelaar en blijkbaar ook ‘Barmhartige Samaritaan’, vindt dat er geen sprake van smokkel en mensenhandel is, want de mensen reizen met een visum, covidvrij- papieren en komen binnen door de voordeur. ´Praat voor jezelf man´, denk ik dan. Suriname zit met een regering die Ondergrondse Zaken Legaliseert! Als blijkt dat jij ook fout bent, moet je er maar voor boeten. But Who  Cares?

CV

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnRegering van Ondergrondse Zaken