dinsdag 7 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
4.2
(5)

Red Notice geen internationaal arrestatiebevel

lees ook ...

Een zeker dagblad kwam korte tijd geleden uit met een opsporingsbevel van Gillmore Hoefdraad  met de uitleg dat de man nu op de opsporingslijst van Interpol staat. Het Openbaar ministerie zou volgens hen hebben bevestigd dat Hoefdraad op 08 juli jongstleden op de Internationale Signaleringslijst is geplaatst. Er was vervolgens geen spoor van Hoefdraad op de bewuste lijst te vinden, noch op de Red Notice lijst van Interpol.

Het hele verhaal over onze man Gillmore op de opsporingslijst van Interpol, lijkt op een berefuru droom;wanneer je teveel hebt gegeten voor je gaat slapen en je geen touw aan je dromen kunt vastknopen, want de daaropvolgende uitleg was dat  Hoefdraad wel op de Internationale opsporingslijst staat, niet openbaar, maar enkel bij politiekorpsen. Maar als Gillmore Hoefdraad niet op een opsporingslijst staat die openbaar is, waar komt die foto met het signalement dan vandaan dat daarna  online werd geplaatst?

Maar om met valide redenen te ontzenuwen dat Hoefdraad op de Signaleringslijst van Interpol zou staan, is toch wel het feit dat de Surinaamse overheid zelf, daar geen enkele mededeling over heeft gedaan. Het dagblad dat het eerst met het spannende nieuws kwam, gaf aan dat het Openbaar Ministerie(OM) aan hen bevestigd had dat Hoefdraad op de opsporingslijst stond, waaruit geconcludeerd kan worden dat de informatie over Hoefdraad oorspronkelijk NIET van het OM kwam.

Een ochtendblad kwam  gisteren uit met de reden waarom Gillemore Hoefdraad niet op de opsporingslijst van de Internationale  politie organisatie(Interpol) te zien was. Er stond letterlijk: “In sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer de hulp van het publiek nodig is om een persoon te lokaliseren of als de persoon een bedreiging vormt voor de openbare veiligheid, wordt een openbare samenvatting van de Red Notice gepubliceerd op de Interpol-website”, stelt de publiciteitsafdeling van Interpol”, volgens het ochtendblad. (‘Sommige gevallen‘ blijken in deze meer dan zevenduizend te zijn op de Openbare Rednotice lijst.)

Hetzelfde ochtendblad geeft aan wat Interpol hen hier verder over zei. “Een Red Notice is een verzoek aan wetshandhavers over de hele wereld om een persoon te lokaliseren en in voorlopige hechtenis te nemen in afwachting van uitlevering, overlevering of soortgelijke juridische stappen. Een Red Notice is Geen Internationaal  arrestatiebevel”, aldus Interpol”, volgens het ochtendblad.

Samengevat:De Overheid zelf heeft niet bekend gemaakt dat Hoefdraad op de opsporingslijst van Interpol staat. Het blijkt ook dat Hoefdraad NIET staat op de Openbare opsporingslijst van Interpol en ook NIET op hun Openbare Red Notice lijst van meer dan zevenduizend personen. Volgens bovengenoemd dagblad heeft het Openbaar Ministerie  bevestigd dat Hoefdraad op de opsporingslijst van Interpol  staat, wat impliceert dat het Hoefdraad/Interpol verhaal NIET van het OM afkomstig was. Het geciteerde ochtendblad gaf  aan dat Interpol hen zou hebben medegedeeld dat een RED NOTICE GEEN internationaal ARRESTATIEBEVEL IS.

Meer woorden hoeven we niet aan dit onderwerp vuil te maken; CASE CLOSED !

CV

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnRed Notice geen internationaal arrestatiebevel