zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
5
(2)

President Droupadi Murmu, President Santokhi is a CRIMINAL

lees ook ...

Zo tover je miljarden USD in Suriname

Er zijn dagen in ons leven dat wij niet een of twee miljard dollar uit onze broekzak tevoorschijn kunnen toveren. Dit geldt niet voor Jogi, Gayadien, Santokhi en de VHP. Die kunnen zonder blikken en b...

President Santokhi heeft bij de viering van 150 jaar hindostaanse immigratie op 05 juni op het Onafhankelijkheidsplein, waar de Indiase president Droupadi Murmu als eregast bij aanwezig was, gezegd dat de rijke Indiase cultuur van generatie op generatie is doorgegeven in Suriname. Hij was er van overtuigd dat de Indiase cultuur nog vele generaties levend gehouden zal worden.

Nu is de hamvraag over welk cultureel aspect onze president het dan heeft. Gaat het over de geloofsovertuiging goed uitdragen, gaat het over de manier waarop er phagwa wordt gevierd of over wat men eet en hoe men eet of gaat het cultureel aspect dat levend gehouden wordt over het accomoderen van familie en vrienden, corruptie, belangenverstrengeling op het hoogste niveau, snoepreisjes en honderdduizenden US Dollars achteroverdrukken middels hand- en leefgeld tijdens de snoepreisjes.

Bovenstaande is de prangende vraag, want het is de laatste helft van de bovenstaande zaken die de Surinaamse gemeenschap bijblijft als hindostaanse cultuur. De beschaafde hindostaanse gemeenschap moet dit niet als een belediging opvatten, want in het tweede gedeelte ‘cultuur’uitingen zit vooral het rekening houden met de familie alleen en eventueel vermogende vrienden. De rest mag voor hen, waarbij de rest van de hindustanen hoort, ook gewoon doodvallen. Dat klinkt grof, maar het is de waarheid, want we zijn met maar 600.000 mensen hier en kunnen met moeite een stukje grond krijgen, maar er worden grote(zoals in honderden hectaren) lappen grond verkocht aan India, de Mennonieten en aan wie je het niet weet.

Dat iedereen buiten hun familie en rijke vrienden mag sterven is overduidelijk te zien aan het feit dat de regering het hele land letterlijk vergiftigd. Zij drinken natuurlijk bronwater. Het stuwmeer is vergiftigd door een gezonken boot met cyanide en de regering heeft geen poot uitgestoken om het op te ruimen of om de omwonenden van schoon drinkwater te voorzien. De omwonenden mogen van deze regering sterven. Naast het stuwmeer was er ook dagen lang of langer duizenden kilos ongebluste kalk neergelegd en geen overheid maakt zich daar druk over.

In de stad, in Noord waar de gegoeden in rivieren wonen(de overlopende kanalen), wordt door goudbedrijven goud opgekocht dat door hen wordt verwerkt, waardoor er kwik vrijkomt in de lucht. En het Openbaar Ministerie(OM) praat meerdere malen met de goudbedrijven als om hen te bedelen in plaats van te bevelen minder kwik in de atmosfeer te pompen. Het regenwater smaakt (hierdoor) naar gif. Het OM is gekocht of verkocht. Ook de stadsmensen mogen creperen en wegrotten wat de regeerders betreft.

En dit is het wat ons bijblijft van de hindostaanse cultuur: zorgen voor jezelf en je familie en de rest mag letterlijk sterven. Deze regering vernietigt het aanzien van de hindostanen in Suriname met hun dodelijke mentaliteit: hun ikke, ikke ikke en de rest mag stikke.

De huidige regering en met name President Santokhi, VP Brunswijk en bepaalde ministers die aan de president plakken als cetabever, hebben het zo verschrikkelijk bont gemaakt, dat Desi Bouterse, naast hen haast een heilige lijkt.

Santokhi en zijn crew hebben de hele mooie hindostaanse cultuur tot een aanfluiting gemaakt met hun misdadigheden. En wie denkt dat Brunswijk bij die crew behoort, heeft het mis. Brunswijk heeft zijn eigen wisiwasi fasi (laag bij de grondse manieren), maar de crew van Santokhi zijn minister Ramdin van Buitenlandse zaken met een heleboel geleuter erachter en ex minister Achaibersing van Financien en planning. Tot zover voor vandaag.

 

Trish

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnPresident Droupadi Murmu, President Santokhi is a CRIMINAL