vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

PEP, Politically Exposed Person 

lees ook ...

 Regeringsplan is vereist!

Als je het mij vraagt is het is een vereiste voor alle politieke partijen om hun regeringsplan openbaar te maken, zodat alle stemgerechtigde Surinamers dat met een kritische blik kunnen lezen. Er is ...

(Politiek Prominente Persoon, bijv. president; vp; minister; parlementariër enzovoorts)

Publieke functionarissen zijn verplicht gedetailleerde informatie over het inkomen, vermogen en andere financiële bezittingen vast te leggen. Tijdens de Regeringsraad Vergadering woensdag 30 aug. 2023 heeft president Chan Santokhi een nieuw staatsbesluit uitgevaardigd ter uitvoering van de Anti-corruptiewet (S.B. 2017 no. 85). Besluit Verklaring van Inkomen en Vermogen en Register Ontvangstbewijzen heeft als doel de financiële positie van publieke functionarissen in Suriname transparanter te maken en mogelijke corruptie tegen te gaan.

Bron: Starnieuws 1 september 2023

Trefwoorden: transparantie en corruptie

 

REP, Religiously Exposed Person (Religieus Prominente Persoon)

Om wille van transparantie moet iedere imam (voorganger) die een vrouw heeft verplicht zijn huwelijksakte overleggen aan de gemeente waartoe hij behoort.

Ongeregistreerde nikaah, moslimhuwelijk niet aangegeven bij de Burgerlijke Stand, is non-transparantie en corruptie van jewelste. Bijvoorbeeld, de vrouw wordt op een heel slinkse manier onterfd met Allah als dekmantel.

Een moslimman met een ongeregistreerde nikaah kan en mag geen imam worden, omdat hij in zina (ontucht) leeft. En indien hij zijn ongeregistreerde nikaah ook nog goedpraat, is dat baghi (rebellie) tegen de Staat, en is hij een rebellenleider.

Ingezonden : Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnPEP, Politically Exposed Person