vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
5
(2)

PASÁ

lees ook ...

Koning Willem-Alexander, wij willen pardon van u zelf horen!...

Nederland wil 19 december aanstaande excuses komen aanbieden voor de slavernij die 300 jaren heeft geduurd, waarbij de slaven die vrijkwamen in 1863, hun bedbedbedovergrootouders ook in slavernij ware...

Pasá, Pass me by, Pasen, Ga voorbij! ……..Pass over, de nacht dat de God van de Israëlieten hun uit de hand van de harde slavenmeester, de Farao van Egypte redde. Díe nacht aten ze het lam dat zij hadden geslacht en waarvan zij in opdracht van de God van Abraham, Izaak en Jacob, bloed op hun deurposten hadden gesmeerd, zodat het verderf aan hen voorbij zou gaan. Die nacht wachtten ze op de verlossing van hun God. Elke familie at van het lam dat zij voor die lang verwachte nacht hadden geslacht. Zij mochten niet naar buiten, die nacht dat de Engel van God kwam en hun onderdrukkers maar één vinger wees en Farao zijn gevangenen onmiddellijk liet gaan.

Toen de nieuwe dag aanbrak waren de Israëlieten vrij. De gevangenis die Egypte heette moest hen wel laten gaan. Eén bestraffende vinger van God en de slavernij was voorbij. Het bloed van een onschuldig lam gaf aan de Israëlieten hun leven en vrijheid. Maar van de slavendrijvers was hun eerste kind er niet meer. De Engel Gods was alleen voorbijgegaan  aan de deuren met het bloed van het Lam. En dát geweldige teken, was toch nog maar een voorbeeld.

Hij, waarover de profeten eeuwen spraken, werd geslacht. Zonder woord of verzet liet die van God kwam, zich slachten als een lam. Want door zijn bloed  is hij onze Redder geworden die ons leven en vrijheid geeft. Hij is voor ons geen Rechter,  niet de Vinger God’s die de dood bracht in Egypte. Voor ons is Hij de Redder die het Bloed van het Lam voorbijging.

Pasa, just Pass, Passeer, Psa Gwe, dood en verderf; Covid, Verkeersongelukken, Moord, Zelfmoord. Pasa gwe, ga voorbij, just pass by. Niet hier, Verkeerd adres. Dit land is bedekt met het Bloed van het Lam

CV

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen