donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
5
(1)

Partijdicipline in DNA geen Publiek Geheim!

lees ook ...

Monetaire maatregelen voor een sterk economisch klimaat in S...

Door het al decennialange, slecht gevoerde economisch beleid in Suriname en daardoor oncontroleerbare inflatieperioden als gevolg, is de Surinaamse economie jammer genoeg nog niet zo stabiel als we zo...

Verschillende personen hebben mijn aandacht getrokken deze dagen waarvan ons aller Vicepresident, Ronnie Brunswijk nu terstond besproken moet worden. Hoge bomen vangen veel wind, vandaar. Nu de zaak waarom het gaat. De wet voor een nieuw investeringsinstituut moest aangenomen of afgewezen worden in de Assemblee. Daarvoor is het parlement; Er worden wetten gemaakt, wetten aangenomen of afgewezen. Dat is dat ding. Maar Vice president Brunswijk, helemaal in zijn superrol als Vicepresident en Partijvoorzitter autoritaire stijl, riep enkel de parlementsleden van de oppositie op om vóór de wet te stemmen, de coalitie daarbij negerend. Voorzitter Bee wees hem er herhaaldelijk op dat hij aan beide zijden van de tafel de oproep moest doen. Maar Brunsie hield vol en herhaalde de oproep eenzijdig.

De man die daar in DNA stond als Vicepresident van de Republiek Suriname en niet als partijman, negeerde de vermaning van DNA Voorzitter Bee die lacherig deed, om de ernst van de al uitgemaakte zaak te verhullen. Brunswijk probeerde toch nog de autoritaire partijpolitieke cultuur op te leggen aan de Vicepresident(zichzelf) en aan het hoogste Wetgevend Orgaan van de Staat. Het was volgens hem niet nodig de coalitie in zijn oproep te betrekken. Trots rondkijkend gaf hij aan dat hij als voorzitter van zijn partij, zijn partij/assemblee leden die ochtend al had opgedragen om vóór de wet te stemmen, wat hij partijdiscipline (de uitgemaakte zaak) noemde. Hij noemde zichzelf daarbij een eerlijke man. Maar tussen openlijk een foute daad toegeven en rechtvaardigen, en eerlijk de wet naleven, ligt een wereld van verschil!

Het is een schande dat het de Vicepresident van de Staat Suriname niet lukt zich te verheffen boven zijn Partijvoorzitter’s stand! De assemblee is het Hoogste Wetgevend Orgaan van het land en de assembleeleden zijn autonome entiteiten, die zelf mogen beslissen voor welke wet zij stemmen en voor welke wet niet!(uitgelegd voor die Tranga-Ede in de Regering) En dat behoort voormalig assembleelid Ronnie Brunswijk ook te weten! ‘Partijdiscipline’ is niet door Brunswijk uitgevonden en is algemeen bekend. ‘Partijdiscipline’ binnen De Nationale Assemblee is dan ook Publiek Geheim, maar het blijft een onwettige en ongewenste trend. Je kan er als Vicepresident  in geen geval over opscheppen in het Parlement.

En om dit alles even samen te vatten: De Vicepresident noemde zichzelf Eerlijk, omdat hij Openlijk toegaf, ‘het Autonome recht van assembleeleden om voor of tegen te stemmen, te Vertrappen.’ Daar zit niets eerlijks aan. En ik denk dat hij dit alles volkomen begrijpt, maar het volk en haar Vertegenwoordiging wil laten wennen aan zijn zelf opgewaardeerde autoriteit. #Yu-e-smer- yu-pisi!

CV

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnPartijdicipline in DNA geen Publiek Geheim!