woensdag 6 november 2024
24.8 C
Paramaribo
7.6 C
Amsterdam
0
(0)

Over transparantie in Nederland

lees ook ...

Hoezo geen koelie als president terwijl er meer hindostanen ...

Hoezo geen koelie als president terwijl er meer hindostanen dan creolen op de NDP hebben gestemd Het is inmiddels geen geheim dat er futubois in de NDP zijn die al een tijd sensatie creëren en de sam...

Het kabinet Rutte gaf in 2022 veertig miljard euro uit zonder toestemming van het parlement, onder het mom van ‘incidentele begrotingsaanpassing’. Hieronder het verhaal op NieuwRechts d.d. 17 mei 2023.

Kabinet plunderde ongevraagd de staatskas voor ruim 40 miljard euro

Uit documenten van de Tweede Kamer blijkt dat het kabinet vorig jaar maar liefst 51 keer geld uit de staatskas genomen, zonder toestemming van het parlement. In totaal gaat het om ruim 40 miljard euro: veel meer dan eerst werd gedacht. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat loopt voorop en ontvreemdde ongevraagd bijna 23 miljard euro uit de staatskas. Volgens experts laat dit goed zien dat de democratie onder druk staat. Het ongevraagd geld wegnemen wordt door ambtenaren omschreven als een ‘incidentele begrotingsaanpassing’. (einde citaat)

Regering-Bouterse gebruikte 100 miljoen dollar van de kasreserves van de commerciële banken voor overheidsuitgaven, zonder dat de banken hiervan afwisten. Critici spreken van de ‘grootste bankroof aller tijden’. (Bron: Trouw.nl)

Kabinet Rutte plunderde ongevraagd de staatskas voor ruim € 40 miljard. De ‘grootste kasroof aller tijden’?

Amsterdam heeft schuld van 10 miljard euro. ‘Linkse hobby’s lopen uit de hand’

Momenteel loopt de schuld van de gemeente op naar 10 miljard euro. Ook op andere punten lijkt de hoofdstad te verloederen. Het is vooralsnog onduidelijk (non-transparant, aj) hoe de schuld van Amsterdam zo groot heeft kunnen worden. Ook is onbekend (non-transparant, aj) hoe lang de gemeente al kampt met financiële problemen. Sinds vorig jaar bestaat het Amsterdamse bestuur uit GroenLinks, D66 en PvdA. De overheidsbanken BNG Bank en NWB zijn namelijk de grootste financiers van de hoofdstad: respectievelijk voor 60 procent en 25 procent. Maar beide banken geven aan dat ze niet langer geld willen lenen aan Amsterdam als de schuld zo hoog oploopt.

 

Bron: NieuwRechts d.d. 30 juli 2023.

 

Ingezonden: Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnOver transparantie in Nederland