maandag 26 februari 2024
25 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
3
(4)

Organic movement komt er aan…..

lees ook ...

NDP is in een spagaat en verdacht tam met een doppie pistool...

Valt het niet op dat NDP zo tam is terwijl de VHP al jaren op ze beukt over wanbeleid, wanpraktijken, malversaties en corrupties door de NDP. Het valt erg op dat zelfs NDPer’s zich beginnen af te vrag...

De trekkers van Organic movement laten heel Suriname weten dat het protest later vandaag, 01 augustus 2022 weer doorgaat. Het protest is om 10 uur vanmorgen voor het ministerie van Financiën en Planning in de Gompertstraat, zijstraat van de weg naar Maretraite.

Er wordt benadrukt dat er niet naar ‘Financiën’ gelopen wordt, maar dat men zich daar moet verzamelen. De mensen worden bemoedigd om potten, pannen, fufuzelas en protestborden met duidelijke leuzen mee te nemen omdat dat de stem spaart, zodat men niet tussendoor hoeft te gillen. ‘Laten wij de eis om verandering van het regeringsbeleid kracht bij zetten laten horen’, is het devies.

Vanavond om negen uur was er een persconferentie waarin Organic movement meer duidelijkheid heeft verschaft aan de gemeenschap over het doel van de protesten. De persconferentie was van te voren bekend gemaakt en het whatsapp nummer was doorgegeven. Jammer genoeg was er geen enkele journalist bij de persconferentie aanwezig.

Ook de studenten commissie van de Faculteit der Technologische Wetenschappen doet mee aan het protest. Ook zij kunnen de verhoogde prijzen voor vrijwel alles, niet meer aan. Maar het protest gaat om nog veel meer dan hoge prijzen voor de allereerste levensbehoeften.

Nog meer gaat het protest om het wanbeleid, de verschrikkelijke en wijdverbreide corruptie, belangen verstrengelingen, abnormale vriendjespolitiek, waarbij er een hele familie in de top van het land zit en de grote diefstallen, die letterlijk elke drie maanden worden opgezet als ondergrondse ondernemingen.

Hierdoor gaan er baby’s dood in de ziekenhuizen door het gebrek aan  schoonmaakmiddelen, financiële middelen en neonatale zorg. Laat de wereld weten dat Surinamers eraan komen…… Maar geef de regering geen reden om de noodtoestand uit te roepen. Al bent u boos, beheerst u zich.

Laat de massa mensen die op straat is, een boodschap voor de regering zijn om alvast de drie gestelde eisen van Organic Movement in te willigen als teken van goede wil, waaronder het aftreden van ‘mevrouw nummer 1 die een kers had gezien’, uit de Raad van Commissarissen van Staatsolie, waarvan de leeftijdsgrens overnight speciaal voor haar werd bijgesteld.

Wij kunnen deze regering niet laten begaan! Wat er hier gebeurd, is te grof, te erg en te belachelijk voor woorden.

Strey de’f strey, wi no sa frede. Gado de wi fesiman!

 

CV

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnOrganic movement komt er aan.....