vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
5
(8)

Op weg naar 25 mei 2025

lees ook ...

Rond srefidensi is weer BS Bingo gespeeld met het volk

Het is schaamteloos hoe politieke en maatschappelijke organisaties BS Bingo spelen met het volk op jaarlijkse hoogtepunten zoals Srefidensiviering. Alle politieke partijen en sommige maatschappelijke...

Sinds kort is bekend gemaakt dat elke politieke partij SRD 750.000 omgerekend   €18.600 moet neertellen om te kunnen meedoen aan de verkiezingen op 25 mei 2025.

Het moge duidelijk zijn dat dit absurde hoge bedrag is bedacht, omdat de kleine en nieuwe partijen meestal niet in staat zijn om zo’n grote financiële bijdrage te leveren. Dit is een tactiek om die partijen bij voorbaat al uit te sluiten om te participeren bij de volgende verkiezingen. Dit staat haaks op wat toelaatbaar is in het democratisch handelen in een dienovereenkomstig land.
Ik spreek de hoop uit dat deze gedupeerde partijen één vuist maken en samen dit onrechtmatig handelen aanhangig maken bij de rechter.

Het is van groot belang dat de kleine en nieuwe partijen zich gaan bundelen tot één grote partij om op deze wijze flink tegengas te kunnen geven aan de oude politieke partijen, en zo de huidige zittende regering alle kans te ontnemen om weer terug te komen om het land verder te beroven van alles wat ons land en volk toebehoort.

Dit tegengeluid van deze bundeling moet écht gepaard gaan met het openbaar maken van een spijkerhard en goed onderbouwd regeringsplan dat ver voor de verkiezingen openbaar in te lezen is door de gehele bevolking. Het is belangrijk om in dit plan de volgende zaken op te nemen:

1.leiderschapsvisie waarin uitgebreid en duidelijk beschreven staat over welke kwaliteiten degenen voor de verschillende vacante posten moeten beschikken, waarbij dus duidelijke profielbeschrijvingen over o.a. integriteit, geen strafblad, opleiding, trackrecord, daadkracht, moed/heilige huisjes omver etc.

2.ontwikkelingsvisie waarin uitgebreid en duidelijk staat aangegeven wat en hoe men tot ontwikkeling wil brengen, het tijdspad en wie op welke plek daarvoor nodig is.

3. maatschappijvisie waarin uitgebreid en duidelijk naar voren komt hoe men tegen het land en de bevolking aankijkt en hoe de algehele maatschappij tot groei en bloei te brengen in samenwerking met de bewoners waarbij men zijn/haar uiterste best doet om bij iedereen de eigenaarschap van binnenuit aan te wakkeren. Door eigenaarschap groeit de gezamenlijke  verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van eigen land en volk.

Surinamers, door ‘niets’ te doen en ‘af te wachten’, weten we zeker dat het geen zoden aan de dijk gaat leggen. Als we daadwerkelijke verandering willen, moeten we met z’n allen  opstaan, onze stem laten horen en door onze  daden laten zien dat we er alles aan doen om ons geliefd Suriname te redden. We willen allemaal een goed leven voor onszelf, maar vooral ook voor ons zeer dierbaar nageslacht.  Het kan best zijn dat wij het licht aan het einde van de tunnel zelf niet meer meemaken, maar het siert ons allen dat tegen die tijd ons nageslacht weet dat we voor hen uit  onvoorwaardelijke liefde ons uiterste best  hebben gedaan.

Ingezonden : Francis Renfurm

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnOp weg naar 25 mei 2025