vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
4.2
(9)

Onredelijke en vernietigende lockdown

lees ook ...

De Total lockdown van drie weken is bijna om. De lockdown waarbij de burger alleen op  de maandag, woensdag en vrijdag de straat op mocht om boodschappen te halen en de essentiële winkelzaken, waaronder de  levensmiddelen en bouwmaterialen zaken ook alleen op die dagen open mochten. Dit zou de overdracht van Covid-besmettingen moeten stoppen. Ik vraag me tot op de dag van vandaag af of bouwmaterialen tot de essentiële producten behoren. Je kan toch gewoon stoppen met bouwen voor die weken? Precies zoals je stopt met je barbershop of wat je dan ook deed om in het onderhoud van je gezin te voorzien. Of het is gelukt de besmettingen terug te brengen, weet ik niet precies. Wat ik wel precies weet is dat deze lockdown, economisch , sociaal en op het privé vlak veel kwaad heeft aangericht.

Eethuizen mochten wel bestellingen leveren, maar velen hadden niet eens rauwe rijst om te koken. Als ik alleen maar op Facebook kijk hoeveel mensen in hulpgroepen om een bord eten vragen, vraag ik me af hoevelen geen toegang tot internet hebben en geen smartphone om hulp te kunnen vragen. Ook het openbaar vervoer is stilgelegd. De burger moet voeding gaan kopen, anderen die essentiële beroepen uitvoeren moeten naar het werk. Een vriendin moest dringend een kookplaat of stoofje gaan kopen en moest daarvoor helemaal van Zuid naar een winkel in Noord die levensmiddelen verkoopt en een huishoudafdeling heeft. Heen en terug kostte haar al SRD200 voor de taxi. Je vraagt je af, wat een overheid ermee voor heeft om de bevolking het openbaar vervoer te ontzeggen. De bussen konden  bijvoorbeeld  rijden met zeg maar 10 personen en zouden SRFD10 of 12 per persoon kunnen vragen. Nu moest je, als je geluk had, SRD 20 betalen voor een bustaxi die meerdere mensen naar het centrum vervoert. En dan zit je toch nog dichter bij elkaar dan in een bus met 10 personen. En een normale taxi kost al gauw minimaal het vier of vijf dubbele.

De overheid experimenteert er maar op los met het levensonderhoud van de burgers. Er worden lukraak beperkingen opgelegd aan het volk. Dit, terwijl de leden van de regering en alle hoge pieten en hun vrienden dispensatie hebben en al dan niet voorzien van brandstof door de staat Suriname, kunnen gaan en staan waar ze willen. Is het niet al erg genoeg dat groenten door de vreselijke aanhoudende regens van de afgelopen weken en de grove en opzettelijke nalatigheid van een minister, afschuwelijk duur is?

Het wordt  hoog tijd dat de Overheid  nu eerst gaat denken alvorens zaken uit te voeren waar niet over is nagedacht. Anders zal de bevolking, de overheid er nog van gaan verdenken dat de economie en het reguliere leven opzettelijk wordt kapotgemaakt en ontregeld om de agenda van de ‘Great Reset’ die al jaren gepland is door de Wereld elite, te helpen invullen. De bevolking volgt de bewegingen van de overheid met argusogen.

CV

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnOnredelijke en vernietigende lockdown