zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
4.3
(8)

Nu al regeringsplan openbaar maken

lees ook ...

Rond srefidensi is weer BS Bingo gespeeld met het volk

Het is schaamteloos hoe politieke en maatschappelijke organisaties BS Bingo spelen met het volk op jaarlijkse hoogtepunten zoals Srefidensiviering. Alle politieke partijen en sommige maatschappelijke...

Waarom is het politieke partijen aan te raden nu al hun goed onderbouwde regeringsplan kenbaar te maken?

  1. Het volk heeft dan ruimschoots de tijd om de verschillende plannen door te nemen, weet dan precies wat haar te wachten staat en kan dan een weloverwogen stem uitbrengen op 25 mei 2025.
  2. Partijen zouden niet huiverig moeten zijn om nu al met hun plannen naar buiten te komen. Een veel gehoorde uitspraak: “Nee, dat doen we niet, want men gaat er met de ideeën vandoor.” Dat men het plan gaat kopiëren, zegt toch heel veel over degenen die dat voornemens zijn te gaan doen? Als bijvoorbeeld de zittende regering dat gaat doen, dan is het de allerbeste manier om aan iedereen te laten zien hoe visieloos er vanaf 2020 geregeerd is! En dat zou ook een reden te meer zijn voor de steeds groter wordende kritische groep Surinamers en de anderen die nog niet helemaal wakker zijn om op 25 mei 2025 vooral niet meer op deze partijen te stemmen! En buitendien, als het goed is, beschikt de zittende regering niet over dezelfde nog te werven zeer bekwame mensen om de goed doordachte en onderbouwde plannen uit te voeren. De kneuzen/family en friends die er nu in de regering zitten, hebben heel duidelijk langer dan drie jaar bewezen dat ze tot niets in staat zijn dan alleen het volk te verarmen en zichzelf en hun mensen te verrijken. Let wel: de goeden natuurlijk niet te na gesproken!
  3. Hoe eerder je kunt laten zien en bewijzen dat je je als partij nu al goed hebt voorbereid voor de verkiezingsstrijd tot 25 mei 2025 en erna, hoe meer vertrouwen dat gaat wekken bij de bevolking.
  4. Aangezien plannen zich lenen om door derden te laten aanvullen met goede ideeën, is dat ook zo bij regeringsplannen. Het volk betrekken bij het verder uitbouwen van zo’n plan, geeft het gevoel gehoord en gezien te worden en wakkert ook gelijk het eigenaarschap aan tijdens het proces van daadwerkelijke ontwikkeling van land en volk.

Volgens mij is ingaan op de roep vanuit de bevolking om nu al meer informatie te geven omtrent de visie op het vlak van leiderschap, ontwikkeling en maatschappij van de verschillende partijen die daadwerkelijk de verkiezingsstrijd aangaan, echt aan te bevelen. Met stelligheid durf ik te zeggen dat het nu tonen van een eerlijke en open houding naar de bevolking toe, gaat resulteren in een verkiezingsuitslag die het startsein zal zijn van onze klim uit de afgrond naar het licht.

 

Ingezonden: Francis Renfurm

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnNu al regeringsplan openbaar maken