zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Noot vooraf: pe a moni de? waar is het geld?

lees ook ...

Fonds voor journalistiek in Suriname biedt onderzoeksmogelij...

Vanaf 15 september heeft de senior journalist Roy Khemradj de Stichting Stimuleringsfonds voor Journalistiek in Suriname (SSJS) in het leven geroepen. Dit door openstelling van de website www. Fonds- ...

Orbán wil onderzoek naar de EU: waar is het geld?

Viktor Orban, premier van Hongarije, wil weten wie er voor verantwoordelijk dat de Europese Unie bankroet is. ‘Waar is het geld?’ vraagt hij. Orbán reageerde op een budgetvoorstel van de Europese Commissie dat lidstaten vraagt om honderden miljarden extra te betalen. De EU wil 50 miljard voor Oekraïne. Ook gaat extra geld naar leningen van de EU, waar Polen en Hongarije nog steeds geen cent van hebben ontvangen.

Viktor Orbán is al jaren een kritisch geluid binnen de EU. Orbán heeft zich verzet tegen het migratiebeleid van de EU, tegen woke en tegen LHBT onderwijs voor kinderen. “De EU wil geld voor meer immigranten, niet voor grensbewaking. Niet voor ons,” zegt Orbán. Orbán zegt ook dat veel geld naar bureaucraten in Brussel zou gaan. De positie van Hongarije is volgens hem duidelijk, eerst willen ze weten wat er met al het geld is gebeurd voordat ze meer geven.

Bron: https://nieuwrechts.nl/93400-orbn-wil-onderzoek-naar-de-eu-waar-is-het-geld  (d.d. 1 juli 2023)

Quote: “De EU wil geld voor meer immigranten, niet voor grensbewaking. Niet voor ons,” zegt Orbán.

AJ: Geen cent naar immigranten, naar analogie van Mark ‘Teflon’ Rutte: ”Geen cent naar Griekenland”.

Rutte waarschuwt EU voor val zoals Romeins Rijk  

Het Romeinse Rijk viel uit elkaar doordat de grenzen niet goed werden beschermd, dus de Europese Unie moet de grenzen beter gaan bewaken. Die waarschuwing doet premier Rutte vandaag (27/11/15) in de Financial Times.  Tegen de Financial Times zei de premier dat de EU hetzelfde lot wacht als het Romeinse Rijk als het de ‘massale toestroom’ uit het Midden-Oosten en Centraal-Azië niet weet in te dammen. “Zoals we allemaal weten van het Romeinse Rijk: grote rijken storten in als de grenzen niet goed worden beschermd”, zei Rutte. “Dus het is echt een dringende noodzaak dat dit wordt opgepakt.”

Bron: RTL nieuws d.d. 27 november 2015.

€Uropa pleegt letterlijk en figuurlijk zelfmoord middels massa-immigratie.

Quote: Orbán heeft zich verzet tegen woke (Woko Haram, aj)

AJ: Het allergrootste gevaar voor €Uropa is de €U, het Beest uit de aarde, zie het Nieuwe Testament, De Openbaring van Johannes 13:11 en de Koran 27:82.

De beruchte ‘’stelling van Ahmadgoras’’: Woko Haram (Linkse Kerk) + Boko Haram = Ondergang €Uropa. 

Woko Haram + Boko Haram = Monsterverbond (islamolinksisme)

 Quote: Viktor Orban, premier van Hongarije, wil weten wie er voor verantwoordelijk is dat de Europese Unie bankroet is.

Suriname aan rand van faillissement door wanbeleid NDP regering van Bouterse

Deze week is het effect van 10 jaar wanbeleid van de NDP, onder leiding van president Bouterse, pijnlijk duidelijk geworden. Suriname staat aan de rand van een faillissement. Het wanbeleid van de NDP’ers heeft het land economisch helemaal kapot gemaakt. Het wordt een zware taak voor de nieuwe regering om de puinhoop op te ruimen, die Bouterse en z’n regering hebben gemaakt en achtergelaten. De afgelopen dagen hebben de grote internationale kredietbeoordelaars Standard & Poor’s en Fitch hun waardering van Suriname verlaagd omdat het land een lening niet kon aflossen en genoodzaakt was om herstructurering van die lening te vragen. Het feit dat de salarissen van de ambtenaren over de maand juni 2020 met moeite betaald konden worden, is al een indicatie hoe slecht het land er aan toe is.

Bron: Waterkant.net d.d. 14 juli 2020

Gerelateerd artikel: ‘Pe A Besparing De?’, link https://www.culturu.com/nieuws/column/pe-a-besparing-de/

Ingezonden :  Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnNoot vooraf: pe a moni de? waar is het geld?