woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
4.5
(13)

Noodkreet

lees ook ...

Rond srefidensi is weer BS Bingo gespeeld met het volk

Het is schaamteloos hoe politieke en maatschappelijke organisaties BS Bingo spelen met het volk op jaarlijkse hoogtepunten zoals Srefidensiviering. Alle politieke partijen en sommige maatschappelijke...

Suriname bevindt zich in een heel belabberde situatie en heel veel mensen in het land doen alsof ze slapen! Ook het overgrote deel van de Surinaamse diaspora staat erbij en kijkt ernaar!

Alleen binnenskamers wat roepen, brengt moesje écht niet naar Parijs! Het is maar een kleine groep die lef toont, naar buiten treedt en duidelijk laat merken hoeveel Suriname hen aan het hart gaat. Het is heel triest en jammer om tot deze ontdekking te komen. Suriname heeft veel te weinig strijders die opkomen voor hun recht namelijk goede ontwikkeling van land en volk.

Het lijkt erop dat het overgrote deel, dat zich met trots Surinamer noemt, maar blijft slapen en helemaal niet gewekt wíl worden. Precies zoals in een gesproken tekst die ik een keer voorbij hoorde komen. Daarin gaat het voornamelijk over z.g. christenen die bij veel onrecht slapen om zo net te doen alsof het er niet is. De grootste zonde die er maar bestaat.

Ik blijf opkomen voor Suriname door van tijd tot tijd mijn opinie op te schrijven en te laten plaatsen in veel gelezen digitale media, via verschillende kanalen van FB, via mijn eigen FB-pagina en Whatsapp-groep. En met mij zijn er ook anderen die op hun eigen manier moed tonen en blijven strijden voor een beter Suriname voor ons allemaal, en met name voor ons dierbaar nageslacht.

Soms vraag ik mij af of we wel écht van onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen houden. We willen toch een positieve legacy achterlaten voor ons nageslacht? Maar om dit mooie doel daadwerkelijk te kunnen bereiken, hebben we alle 1.000.000 Surinamers nodig.

De huidige regering heeft in de verkiezingsstrijd in 2019/ 2020 gewoon misbruik gemaakt van onze goedgelovigheid, en blijft ons telkens in de maling nemen door hele smerige schaakspelletjes met onze mind te spelen. Ze bestelen ons van de inkomsten van de natuurlijke hulpbronnen waar we met wijdgeopende ogen bij staan. Deze sectoren die het meeste geld opbrengen zijn vrijgesteld van btw!?!?! Te erg voor woorden dat DNA de nieuwe btw-wet heeft aangenomen!! Dat kan alleen omdat de meerderheid zich totaal niet bekommert over hoe de al verarmde burgers nou in Gods naam rond moeten komen als de prijzen in de winkels alleen maar omhooggaan.

Wanneer gaan onze ogen écht open en staan we met z’n allen op tegen onrecht, onmenselijkheid, hebzucht, egoïsme, corruptie, nepotisme, klassenjustitie, leugens, hypocrisie, polarisatie, ondeskundigheid, slecht bestuur…??

Kom op Suriname, sta nu op voor jouw eigen land en volk voordat het te laat is!

 

Ingezonden : Francis Renfurm

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnNoodkreet