donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuw Nederlands kabinet moet 17 miljard euro besparen

lees ook ...

De kaaimantranen van Bordo

Of criminelen op de vlucht zijn of in de gevangenis, ze zijn gevangen door de keuzes die ze hebben gemaakt. Als ze in het buitenland veroordeeld zijn en toch de rijke patser, politicus en FB invloedwe...

Het volgende kabinet moet 17 miljard euro besparen om de overheidsfinanciën gezond te houden. Dat staat in een rapport van de Studiegroep Begrotingsruimte, een club topambtenaren die de politiek adviseert over het financiële beleid. Na jaren waarin de regering het geld liet rollen wordt het nu de tijd om de broekriem aan te halen, is de boodschap van de Studiegroep.

Zonder ingrijpen loopt het begrotingstekort de komende kabinetsperiode hard op. Vanaf 2026 dreigt het tekort de Europese 3 procentgrens te overschrijden. Om dat te voorkomen is het nodig dat het volgende kabinet mikt op een tekort van 2 procent van het bruto binnenlands product. Omgerekend naar euro’s is daardoor een besparing nodig die oploopt tot 17 miljard euro structureel per jaar. Het volgende kabinet heeft in principe twee smaken om zo’n bedrag te besparen: het kan de belastingen verhogen of bezuinigen.

Bron: Algemeen Dagblad d.d. 11 september 2023.

 Het nieuwe kabinet moet jaarlijks 17 miljard euro bezuinigen en kan kiezen tussen belastingen verhogen of bezuinigen. Ik, AJ, adviseer nadrukkelijk: bezuinigen! Waarop? Op immigratie. Die kostte Nederland in 2016 17 miljard euro. Nu zal het zeker hoger zijn.

 Waarom bezuinigen op immigratie?

Premier (tevens historicus) Mark Rutte zei dat de €uropese Unie hetzelfde lot wacht als het Romeinse Rijk, namelijk ondergang, als het de ‘massale toestroom’ uit het Midden-Oosten en Centraal-Azië niet weet in te dammen. “Zoals we allemaal weten van het Romeinse Rijk: grote rijken storten in als de grenzen niet goed worden beschermd”, zei Rutte. “Dus het is echt een dringende noodzaak dat dit wordt opgepakt.” Bron: RTL d.d. 27 november 2015,

Mark Rutte waarschuwt €U, en dus ook Nederland, voor ondergang als Romeins Rijk als gevolg van massa-immigratie.

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt waarschuwt in lezing voor risico van opkomst totalitaire staat.

AJ waarschuwt: €Uropa tussen twee dictaturen: Woko Haram en Boko Haram (lelijke linkse dictatuur en lelijke theocratische dictatuur). Woko Haram rolt de rode loper uit voor Boko Haram.

Dus oproep aan Nederland: Stop de asielgolf! Nu! Stop massa-immigratie! Bespaar de 17 miljard euro die jaarlijks uitgegeven wordt aanzelfmoord.

Arnold Toynbee (Brits historicus, 1889-1975): “Civilizations die from suicide, not murder.” Beschavingen gaan ten onder aan zelfmoord, niet aan moord.

Historicus A. Toynbee en historicus M. Rutte zijn op dezelfde golflengte.

Ingezonden : Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnNieuw Nederlands kabinet moet 17 miljard euro besparen